Politiebond ACP

6 juli 2010

Eerste Kamer akkoord met `Voetbalwet'

De Eerste Kamer is vandaag akkoord gegaan met de veelbesproken `Voetbalwet'. De ACP is verheugd met dit nieuws. Voorzitter Gerrit van de Kamp: "De wet moet nu zo spoedig mogelijk worden ingevoerd. In augustus start het nieuwe voetbalseizoen en extra maatregelen om preventief in te grijpen zijn dan zeker gewenst." De Eerste Kamer is vandaag akkoord gegaan met de veelbesproken `Voetbalwet'.

De Eerste Kamer is vandaag akkoord gegaan met de veelbesproken `Voetbalwet'.

Over de `Voetbalwet', die vorig jaar al door de Tweede Kamer werd aangenomen, wordt al jarenlang gepraat. Van de Kamp: "In mijn weblog van vorige week refereerde ik er al aan. Het heeft lang genoeg geduurd. Het wordt hoog tijd dat er actie wordt ondernomen tegen hooligans en vandalen. De ACP is dan ook blij dat de Eerste Kamer akkoord is gegaan met het wetsvoorstel van minister Hirsch Ballin van Binnenlandse Zaken. Met deze wet is wederom een stap gezet in het terugdringen van geweld."

Extra bevoegdheden

De nieuwe wet is een aanvulling op bestaande instrumenten van de burgemeester en de officier van justitie ter bestrijding van overlast en vandalisme bij voetbalwedstrijden of andere evenementen. Burgemeesters en officieren van justitie krijgen hiermee meer bevoegdheden, zoals het opleggen van een gebiedsverbod, samenscholingsverbod en een meldplicht. Onderwerpen waarvoor de ACP in haar Tienpuntenplan tegen geweld al twee jaar aandacht vraagt.

Nieuw voetbalseizoen

Bij de stemming in de Eerste Kamer was vandaag een ruime meerderheid voor het wetsvoorstel en daarmee is de `Voetbalwet' aangenomen. Volgens de laatste berichten is het ook de wens van BZK om de wet voor het begin van het nieuwe voetbalseizoen op 6 augustus te laten ingaan.
---

###TX_RATINGS###