Gemeente Giessenlanden


Dorpsberaad Noordeloos presenteert dorpsontwikkelingsplan


Op dinsdag 6 juli heeft Dorpsberaad Noordeloos haar dorpsontwikkelingsplan aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. Dit plan maakt deel uit van het proef project kerngericht werken dat in 2009 in Noordeloos is gestart. In de afgelopen periode zijn inwoners op verschillende momenten gevraagd wat zij belangrijk vinden voor de leefbaarheid van hun dorp. Die wensen, ideeën en aanbevelingen zijn zoveel mogelijk opgenomen in het plan. In september geeft Dorpsberaad Noordeloos een toelichting op het dorpsontwikkelingsplan aan de gemeenteraad van Giessenlanden.

Het proefproject kerngericht werken in Noordeloos is in 2008 van start gegaan. Met als doel inwoners directer betrekken bij besluiten over de leefbaarheid in het dorp. Onder de naam Dorpsberaad Noordeloos is een projectgroep van 9 inwoners aan de slag gegaan met een dorpsontwikkelingsplan.

Inbreng inwoners
Aan het dorpsontwikklingsplan is een uitgebreide inventarisatie voorafgegaan. Via nieuwsbrieven, een hyves-pagina, bewonersavonden, een enquete en een wedstrijd voor de jeugd heeft Dorpsberaad inwoners zoveel mogelijk betrokken. Deze inventarisatie heeft een groot aantal suggesties opgeleverd. Zowel voor de korte als de lange termijn.

In het plan vraagt het Dorpsberaad onder andere aandacht voor de voorzieningen in het dorp, woonbehoefte van senioren en starters en maatregelen om het dorp aantrekkelijk te maken voor toeristen. Voor wat betreft verkeersveiligheid geeft Dorpsberaad aan dat inwoners ook zelf veel kunnen. Bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken op rijgedrag.