Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois in het teken van de Tour!

Het zal (vrijwel) niemand zijn ontgaan; het weekend van 2 t/m 4 juli stond Rotterdam in het teken van de Tour de France, het grootste wielerspektakel ter wereld. Ook Charlois was het toneel van de Ronde van Frankrijk Een kleine foto-impressie.

Wijkparade Dordtselaan

Op vrijdag 2 juli was het parcours van de proloog voor de bewoners. Op de Dordtselaan werd dit gevierd met de Wijkparade; een bonte en muzikale stoet van meer dan 30 groepen uit de omgeving van de laan trok onder tropische temperaturen van Maashaven naar het Millinxpark

(foto: Maarten Laupman).

Zaterdag 3 juli was Charlois startpunt en finishplek voor de proloog en zagen honderdduizenden Rotterdammers en bezoekers van onze stad de renners langsrazen op onder meer de Dordtselaan.

Wachten op de Tour. Al vroeg in de middag, uren voor de eerste renner van start zou gaan, werd het druk op de Dordtselaan. Toeschouwers zochten en vonden een plekje langs het parcours, waar zij ondanks de regenbuien- geduldig wachtten tot het Tourspektakel van start zou gaan. Wachten op de Tour op de Dordtselaan
Rijen dik bij het Zuidplein

Rondom Zuidplein stonden de wielerliefhebbers rijen dik om maar een glimp op te vangen van de wielrenners.

Ook zondag 4 juli deed de Tour Charlois aan. Toen verliet de Tourkaravaan na een ronde door de stad via de Brielselaan, Dorpsweg en Groene Kruisweg Charlois. Demissionair Minister-President Balkenende gaf samen met burgemeester Aboutaleb op de Erasmusbrug het startschot en reed vervolgens mee in de auto van de Tourorganisatie.

(foto: fotopersbureau Cor Vos)
De Tour verlaat Charlois

Er waren veel voorbereidingen en noodzakelijkerwijs- ook enige overlast. Maar hulde aan al die Rotterdammers die er zon geweldig feest van hebben gemaakt!