Gemeente Baarn

Centrumontwikkeling Parkeerterrein Laanstraat - voorlopig concept stedenbouwkundig plan gereed
impressie plan parkeerterrein laanstraat

Vorige week is het voorlopig concept stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het plangebied Parkeerterrein Laanstraat gepresenteerd aan Bewonersvereniging Centrum, winkeliers en gemeenteraad. Onder aan deze pagina kunt u dit voorlopig concept plan downloaden. Het voorlopig concept stedenbouwkundig plan is een uiterking van het voorkeursscenario uit de ontwikkelingsvisie 'Parkeerterrein Laanstraat en omgeving' die de gemeenteraad in september 2009 heeft vastgesteld.

Dit concept stedenbouwkundig plan transformeert dit gebied tot een hoogwaardige plek in het hart van Baarn met een representatieve Baarnse uitstraling aan de Eemnesserweg en een aantrekkelijk binnengebied. Voor het ontwikkelen van het stedenbouwkundig plan is zorgvuldig gekeken naar het functioneren van het kernwinkelapparaat, het functioneren van het gebied in verband met laden en lossen, parkeren en de belangen van betrokken partijen zoals eigenaren, bewonersvereniging en winkeliersverenigingen. De resultaten van deze analyses hebben een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen van het plan.

Informatiebijeenkomsten en inspraak
Deze zomer zullen eerst de direct betrokkenen
(eigenaren, bewonersvereniging en winkeliersverenigingen) een eerste indruk geven op het voorlopige plan. Daarna wordt het plan uitgewerkt van 'voorlopig concept' naar 'concept'. In de periode oktober/november zullen er dan een aantal informatiebijeenkomsten gehouden worden waar iedereen welkom is. Ook is er in die periode gelegenheid om een inspraakreactie te geven.

U kunt het voorlopig concept plan hieronder downloaden (Adobe Reader vereist)


* voorlopig concept stedenbouwk...parkeerterrein laanstraat.pdf (9,4 MB)