Gemeente Venray


06 juli 2010

I-pe wint eerste Startersprijs Venray

De eerste kwartaalverkiezing van het nieuwe startersinitiatief `Starter van het Kwartaal' is gewonnen door I-pe uit Oostrum. I-pe, opgericht in 2009 door Ruby Pothoven en Melanie Strijbosch, is een jong bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en leveren van psycho-educatiemateriaal voor kinderen met ADHD.

Onder de naam `Kijk mij...' is een methode ontwikkeld om kinderen tussen de 8 en 12 jaar een beter beeld te geven van ADHD, om zo ook een positief zelfbeeld te vergroten.

Passie en deskundigheid

De jury was vol lof over de voortvarendheid en de toekomstgerichtheid waarmee de methode op dit moment wordt geĂŻntroduceerd. In een later stadium wil I-pe ook methodes ontwikkelen op het gebied van autisme, hechtingsstoornissen, rouwverwerking voor kinderen en pesten."Twee jonge onderneemsters die met passie en deskundigheid starten in een sector waar het zelfstandig ondernemerschap nog niet voor de hand ligt" aldus de jury.

Finale

I-pe zal samen met de andere kwartaalwinnaars strijden om de titel "Starter van het Jaar". De verkiezing "Starter van het Kwartaal" is een nieuw initiatief om starters in de gemeente Venray in het zonnetje te zetten. Wethouder Heldens: "Deze verkiezing past prima bij ons voornemen om het zelfstandig ondernemerschap in Venray te promoten".

De winnaars zijn verzekerd van gratis publiciteit en ontvangen bovendien een kleine attentie. Deelname staat open voor alle startende ondernemers in de gemeentes Venray en Meerlo-Wanssum die in het betreffende kwartaal zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Door middel van het invullen van een vragenlijst kan een starter meedoen. De starters worden vervolgens door een jury beoordeeld op een aantal aspecten zoals innovatie, duurzaamheid, regionale uitstraling en maatschappelijke betrokkenheid.

Naast de gemeente Venray nemen de volgende organisaties deel: de Rabobank Venray, het StartersCentrum van de Kamer van Koophandel Limburg en Dagblad de Limburger.