Eurail Group kondigt vierde Europese 'Rails of Peace'-project aan 06/07/2010 18:16

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, July 6, 2010 /PRNewswire/ --

- Geselecteerde studenten uit Bosnië-Herzegovina, Kosovo en Servië reizen deze zomer met InterRail

Eurail Group G.I.E. gaat voor de vierde keer een partnerschap aan met het 'European Rails of Peace Project', georganiseerd door het Glocal Forum in Italië. Dit gezamenlijke programma werd mogelijk gemaakt door het Solidarity Fund for Youth Mobility* (Solidariteitsfonds voor Jeugdmobiliteit) en is gericht op het bevorderen van vrede in de Balkan en vrij reizen voor jongeren binnen Europa.

Meer dan 150 jongeren uit Bosnië-Herzegovina, Kosovo en Servië zijn geselecteerd op basis van hun leeftijd (18-25). Dit jaar kregen 21 van deze studenten, afkomstig uit de Balkan, een gratis InterRail Global Pass, geldig voor 22 dagen onbeperkt reizen per trein door heel Europa. Het project is net begonnen aan de Universiteit van Rome, waar de groep zes dagen lang aan een reeks workshops zal deelnemen. Onderwerpen als nationale identiteit, cultureel erfgoed en de rol van de media staan op de agenda. Wanneer de workshops eenmaal afgelopen zijn, worden de jongeren aangemoedigd om met InterRail rond te reizen door Europa en de hoop is dat dit zal bijdragen tot interetnische dialoog en begrip.

Eurail Group en het Solidarity Fund for Youth Mobility zetten zich in voor het verkennen en uitbreiden van mogelijkheden om minder bevoorrechte jongeren in heel Europa te ondersteunen. "De InterRail ervaring is al tientallen jaren een hulpmiddel voor begrip en respect voor andere culturen, en daarmee het ideale platform om vrede in de Balkan te bevorderen", legt Eurail Group Marketing Director Ana Dias e Seixas uit, "en we willen ons bereik verbreden door de komende jaren ook andere nationaliteiten in dit programma op te nemen."

Met de InterRail Global Pass, die geldig is in 30 deelnemende landen, kunnen reizigers genieten van de diversiteit van het spoorwegaanbod in Europa. Reizen met de trein biedt een unieke 'interactieve' ervaring en met iedere kilometer die afgelegd wordt kan een sterker gevoel van individuele vrijheid ontwikkeld worden. InterRail biedt bezoekers talloze reismogelijkheden, variërend van moderne hogesnelheidstreinen tot de langzamere lokale treinen. Pashouders krijgen de kans een fantastische pracht aan landschappen in zich op te nemen, terwijl ze worden ondergedompeld in de plaatselijke manier van leven.