Senternovem

06-07-2010 |

Maak nu gebruik van VKB!

Aanvragen beveiligingsscans ook dit jaar mogelijk

De Regeling Veiligheid Kleine Bedrijven is met ongeveer 7.120 aanvragen in 2009 een enorm succes gebleken. Voor 2010 is de regeling dan ook verder uitgebreid en aangepast. Het doel van de regeling is de criminaliteit die gericht is tegen kleine bedrijven te verminderen door meer en betere preventieve maatregelen met een minimum aan administratieve lasten.

Om deze bedrijven zoveel mogelijk te bedienen, is er gekozen voor een regeling met een maximale subsidie van duizend euro, voor de beveiligingsscan en de veiligheidsmaatregelen. De subsidie voor de scan is net als in 2009 driehonderd euro. Dit omdat wij veel waarde hechten aan een onafhankelijke scan waarbij géén enkel commercieel belang is. Voor de kleine ondernemer (maximaal tien fte) die niet goed weet of zijn bedrijf goed is beveiligd tegen criminaliteit en vandalisme, is de onafhankelijke beveiligingsscan op maat dé uitkomst. Met een beschikbaar budget van tien miljoen euro kunnen tienduizend ondernemers een onafhankelijke scan aanvragen en financieel worden ondersteund bij het nemen van veiligheidsmaatregelen. Bij deze maatregelen ligt de nadruk vooral op organisatorische zaken, zoals trainingen, afspraken met buren, afromen van de kassa en sleutelbeheer. Juist dit zijn bij kleine bedrijven cruciale maatregelen voor de verbetering van de veiligheid.
Om met z'n allen een veilig ondernemend Nederland te creëren, raden wij iedere kleine ondernemer aan zich te informeren over de mogelijkheden. Meer informatie: www.agentschapnl.nl/veiligheidkleinebedrijven en www.stavoorjezaak.nl.

Schadefonds plus VKB-regeling tezamen tweeduizend euro Wie door middel van een aangifte kan aantonen dat hij slachtoffer van een overval is, kan de kosten van preventieve maatregelen in en om de woning of het bedrijf via de subsidieregeling vergoed krijgen tot maximaal duizend euro. De VKB-subsidie staat los van het Schadefonds. Een VKB-aanvraag wordt niet afgewezen wanneer er reeds een aanvraag is ingediend voor het Schadefonds. Voor meer informatie over het Schadefonds: www.schadefonds.nl.
Wijzigingsdatum |

06-07-2010