ROC Friese Poort

Frisian Solar teams ROC Friese Poort van start

Twee teams van ROC Friese Poort zijn dit weekend van start gegaan tijdens de Frisian Solar Challenge. Helaas is bij het team van Sneek, na afloop van de proloog, water bij de accu van de boot gekomen, waardoor er schade is ontstaan. Met behulp van de accu uit de oude zonneboot konden zij hun weg vervolgen, maar helaas kon er ook de volgende dag niet worden gefinisht. Er is met man en macht hard gewerkt om de boot vaarklaar te maken, zodat het team de Frisian Solar Challenge kan volbrengen.

Door het ROC Friese Poort Solar team uit Drachten, bestaande uit tweede- en derdejaars deelnemers Middenkader Engineering, is hard gewerkt om de `Sinnergy' klaar te maken voor de technische keuring en start van de zonnebootrace. Na de technische keuring was er tijd om de laatst noodzakelijke technische aanpassingen te verrichten om veilig aan de start te kunnen staan.

De deelnemers varen over de welbekende route langs de Friese 11-steden. De teams zijn te volgen via het solarjournaal van RTL 7, van 16.40 tot 17.00 uur (later op de avond een herhaling) of via Omrop Fryslân. Online is de race te volgen via
http://www.frisiansolarchallenge.nl/.