Ingezonden persbericht



---



Juni 2010

Grote zomerbarbecue als symbool voor de strijd tegen zomereenzaamheid ouderen

Honderd gasten van de Zonnebloemafdelingen Blaricum, Eemnes en Laren gaan op 6 juli genieten van een zomerbarbecue op de Riki Hoeve in Eemnes. Hier maken de gasten kennis met Arabische volbloedpaarden. Minipaardjes komen aan tafel voor een knuffel en de hertjes en schapen kijken toe. Willeke Alberti zorgt voor de muzikale omlijsting. Ook de burgemeester van Eemnes, de heer R.A. van Benthem zal aanwezig zijn.

De barbecue wordt georganiseerd door De Zonnebloem en de Riki Stichting. Zij maken samen een vuist in de strijd tegen zomereenzaamheid onder ouderen. In de zomermaanden, als veel mensen op vakantie gaan, ligt een gebrek aan sociale contacten op de loer. Gebleken is dat het aanbieden van huisbezoek en dagjes uit de kwaliteit van leven verhoogt en gevoelens van eenzaamheid vermindert.

Overal dichtbij
Dit jaar roept de Zonnebloem iedereen op om overal en dichtbij iets bij te dragen aan de samenleving door het geven van tijd of geld. De Riki Stichting sluit zich hier bij aan. Gaat u deze zomer ook gezellig wat doen met een oudere bij u uit de omgeving?
---



Ingezonden persbericht