Ingezonden persbericht


PVV Europa: Buitenlandse dienst EU dreigt financiële strop te worden

Europarlementariër Lucas Hartong heeft namens de PVV vragen (1) gesteld aan de Europese Commissie over de nieuwe External Action Service die de EU wil instellen. Catherine Ashton, die deze nieuwe wereldwijde staf van Europese diplomaten moet gaan leiden, gaf in een recent interview in de Sunday Times (van 27 juni j.l.) toe dat zij om extra geld aan het Europees Parlement moet vragen om de EAS mogelijk te maken.

"Eerder werd door de EU bij hoog en bij laag beweerd dat de EAS de belastingbetaler geen cent zou gaan kosten, maar mevrouw Ashton zit nu al 50% boven haar begroting. De PVV is altijd tegen een buitenlandse diplomatieke dienst voor de EU geweest en wordt nu dus opnieuw bevestigd in de juistheid van die opstelling. De kosten lopen gierend uit de hand en mevrouw Ashton wenst in deze tijd van economische crisis nog meer geld te vragen voor dit soort dwaze zaken. Je moet het lef maar hebben", aldus PVV´er Hartong.

Naast extra geld heeft Ashton geëist dat zij een speciale ´Commandokamer´ krijgt van waaruit zij de dienst wereldwijd kan aansturen. Zij wil daartoe een staf van 160 werknemers en een budget van 20 miljoen euro per jaar. "De Budgetcommissie die toestemming moet geven voor deze wensen komt zeer binnenkort bij elkaar om te stemmen. De PVV zal zich hier uit alle macht tegen verzetten", benadrukt Hartong.

(1) http://www.pvv-europa.nl/index.php/component/content/article/42-lucas-hartong/2539-buitenlandse-dienst-eu-dreigt-financiele-strop-te-worden.html

Noot voor de redactie/