Level 3 meldt upgrade vezelnetwerk met ultralage latentie van Londen naar Frankfurt

Upgrade verdiept commitment van Level 3 aan de financiële dienstverleningsbranche

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100706 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag aangekondigd dat het een upgrade heeft uitgevoerd van hun glasvezelnetwerk met ultralage latentie van Londen naar Frankfurt. De upgrade betekent een aanzienlijke verbetering van de latentie op deze route en op de Frankfurt-naar-New York en de Frankfurt-naar-Chicago route, wat hogere transactiesnelheden mogelijk maakt met zeer lage overdrachtvertragingen voor financiële beurzen en andere handelslocaties.

“Latentie blijft een uiterst gevoelig punt in de financiële branche en Level 3’s verbetering van hun Frankfurt naar Londen route met ultralage latentie (en het daaruit volgende voordeel voor hun andere routes als resultaat) positioneert het bedrijf goed op dit gebied, vooral onder internationale ondernemingen en financiële dienstverleners,” aldus Roopashree Honnachari, senior industry analyst bij Frost & Sullivan. “In combinatie met de latentiegaranties van het bedrijf en de schaalbaarheid van het netwerk zou dit aanbod een werkelijk concurerende differentiator kunnen zijn voor Level 3.”

Met ingang van vandaag zal Level 3 hun klanten twee graden van prestatie leveren voor routes met een ultralage latentie, met toegang tot circuitsnelheden van tot 10 Gigabit per seconde.

Deze twee graden, Premier en Advanced, zullen klanten in staat stellen een keuze te maken tussen twee latentieroutesnelheden op basis van hun specifieke eisen. Premier klanten zullen toegang hebben tot de snellere route met ultralage latentie. Deze beide niveaus worden dan ondersteund door Level 3’s latentie service level agreement (SLA).

“Net als onze route met met ultralage latentie van New York naar Chicago, toont deze upgrade Level 3’s commitment aan het ondersteunen van onze klanten op het gebied van financiële diensten, met name omdat voor deze sector ultralage latentie en de transactiecyclustijden cruciaal zijn,” aldus James Heard, president of European Markets bij Level 3. “Het versterkt ook ons commitment aan het voortdurend verbeteren van ons aanbod op het gebied van ultralage latentie diensten dat, indien gecombineerd met onze netwerkschaal en -betrouwbaarheid, ons commitment aan de financiële dienstverleningsgemeenschap verdiept.”

Het Level 3 netwerk omvat vandaag de dag 22 landen en op ongeveer 190 markten in Europa en Noord-Amerika worden diensten aangeboden. Het bedrijf exploiteert circa 54.000 lange-afstands glasvezelmijlen en 27.000 metro glasvezelmijlen, wat het een van de uitgebreidste en meest diverse netwerk-footprints op de markt maakt.

Met het vergroten van deze footprint, biedt Level 3 meerdere opties voor lage latentie voor elke gegeven route en een directe verbinding met trans-Atlantische routes met ultralage latentie met diverse landingsstations om beter netwerkveiligheid en bedrijfscontinuïteit mogelijk te maken.

Klik voor meer informatie over Level 3’s Europese mogelijkheden hier.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met diensten op stedelijk niveau en over lang afstand, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voicediensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk afwijken van wat expliciet of impliciet wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven, maar ook op het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten of op peil te houden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000