Top van Graffiti-wereld verzamelt zich in Almere


Graffiti Jam op zaterdag 17 juli

ALMERE, 20100706 -- In Almere verzamelt zich op zaterdag 17 juli een groot deel van de bekendste graffitischrijvers van Nederland voor de Graffiti Jam. Ook zijn artiesten uit Duitsland en België aanwezig en komt een graffitischrijver uit Buenos Aires. Niet eerder kwamen in Nederland zoveel graffitischrijvers bij elkaar.

In totaal zullen op dit unieke evenement 60 'writers' aanwezig zijn, afkomstig uit 29 steden. De organisatie is in handen van de Stichting Almeersegraffiti.nl en heeft gekozen voor het thema Street-Art om kleurrijke creaties te garanderen.
Elke graffitischrijver krijgt die dag een plaat van 3.66 x 2.44 meter om zijn 'piece' te maken. Toeschouwers kunnen zien hoe een artiest te werk gaat en eventueel vragen stellen.

Kunstvorm
Stichting Almeersegraffiti.nl wil met het evenement graffitischrijven uit de vandalismesfeer halen en als kunstvorm presenteren. De stichting is ontstaan uit een anti-vandalisme-project dat in 2007 een prijs ontving voor `het meest innovatieve idee voor vandalismebestrijding in Almere'. Het evenement wordt dan ook gesteund door de gemeente Almere en een flink aantal sponsors.

Gegevens
De Graffiti Jam wordt gehouden op zaterdag 17 juli 2010. Plaats van handeling is de Jaagmeent in Almere Haven, op het open veld nabij de busbaan. Het evenement begint om 11.00 uur en duurt tot circa halverwege de avond.