Ontdek Utrecht tijdens een koninklijke stadwandeling


UTRECHT, 20100706 -- Tijdens de internationale tentoonstelling `Royal Class, vorstelijk reizen' komen koninklijke treinen uit diverse Europese landen naar Het Spoorwegmuseum. Niet alleen deze treinen vertellen mooie verhalen over de vorstelijke reisgeschiedenis, maar ook de stad Utrecht barst van de koninklijke plekjes. Daarom heeft Het Spoorwegmuseum een wandeling uitgezet langs de koninklijke schatten van de stad Utrecht. Het boekje kost ¤ 2,50 en is verkrijgbaar in de museumwinkel van Het Spoorwegmuseum.

Uw wandeling start op het plein voor Het Spoorwegmuseum en neemt u mee langs de Nieuwegracht naar het Domplein en eindigt bij Janskerkhof. Tijdens de rondwandeling van een uur wordt u langs alle bijzondere vorstelijke plekjes geleid die Utrecht rijk is. Het boekje staat vol met verhalen met een koninklijke tintje. Van verschillende locaties komt u te weten wat de band is met koningen en koninginnen, prinsen en prinsessen. Waar woonden ze, welke locaties hebben ze bezocht en wat voor activiteiten ondernamen ze in de stad Utrecht? Zo wordt onder andere verteld waar de wapenschouwingen van Napoleon Bonaparte plaatsvonden, waar prinses Irene heeft gewoond tijdens haar studententijd en welke prins het verzetsmonument op het Domplein heeft onthuld.

Deze prachtige stadswandeling kunt u ook boeken met een gids. Een gids kost ¤ 65,00 voor een groep van maximaal 20 personen en is te boeken bij Het Spoorwegmuseum.