Gemeente Oldebroek


Als nieuw raadslid namens de SGP zal ik me even voorstellen

Mijn naam is Jan Huisman, 30 jaar oud en geboren en getogen in Elspeet. Ik ben getrouwd met Linda van der Graaf en samen hebben we 3 kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Na 3 jaar in Hierden gewoond te hebben zijn we in 2006 verhuisd naar Oldebroek, waar we met veel plezier wonen. Het is een prachtig dorp en ook een dorp met een mooie historie.

Soms bekruipt me wel eens het gevoel van trots als ik vanuit Zwolle rijd. Je komt prachtige dorpen binnen rijden omgeven met boerderijen. En als je in Oldebroek langs het boerderijmuseum rijdt, dan denk ik, dit heeft echt cultuurhistorische waarde. En dan die prachtige landgoederen die de gemeente Oldebroek rijk is. Hierbij denk ik aan IJsselvliedt, Vollenhof, Oldhorst en Vogelenzang. Op elk dorp kunnen we zeker trots zijn! Of als u door de groene longen van de gemeente Oldebroek fietst, door de weilanden afgewisseld met een stuk bos. Een poosje geleden kwam ik in een stuk bos waar ik in geen drie jaar geweest was. Er waren oude bomen gekapt, nieuwe bomen geplant. Het was er compleet veranderd.

Toen kwam ik op de gedachte dit lijkt de politiek van Oldebroek wel. Als u er een jaar niet geweest bent is het compleet veranderd. Er is een nieuwe partij bij gekomen en binnen partijen zijn mensen gewisseld dus veel nieuwe gezichten waar ik er ook een van ben. Zoals ook in dat stuk bos de nieuwe bomen nog een beetje onwennig heen en weer wiegen, gaat het mij als nieuw raadslid net zo af. Mij is de commissie samenleving toegewezen. Bij deze portefeuille voel ik me goed thuis. Ik vind het belangrijk om je ook maatschappelijk in te zetten. Wat is dan mooier om de belangen van de burgers te vertegenwoordigen in de gemeenteraad?

Mijn interesses liggen vooral op het sociaal maatschappelijk gebied: welzijn, senioren, jongeren, de minderbedeelden in de samenleving, mantelzorg, vrijwilligerswerk, enz. Graag wil ik me de komende vier jaar voor bovengenoemde thema's inzetten in de gemeenteraad van Oldebroek, vanuit Bijbels perspectief en met het oog op, zoals boven ons verkiezingsprogramma staat, een 'Verantwoord Bestuur'.

Met vriendelijke groet,
Jan Huisman