Dura Vermeer

Spijkenisse - 06 juli 2010

Skyline Spijkenisse breidt zich verder uit

De eerste paal van het project Het Terras aan de Maas in Spijkenisse is geslagen. Het complex maakt deel uit van het grootschalige woningbouwproject De Elementen langs de Oude Maas in Spijkenisse, waarbij Dura Vermeer Bouw Rotterdam in de ontwikkelcombinatie zit.

Het Terras aan de Maas is na het inmiddels gerealiseerde `De Vier Werelden' en de in aanbouw zijnde woontoren Rokade, het derde hoogbouwproject dat gerealiseerd wordt.

Visitekaartje voor de stad
De Elementen is een nieuw te ontwikkelen woongebied tussen de Oude Maas en het centrum van Spijkenisse. De nieuwe wijk bestaat uit drie plandelen: Het Land, De Haven en De Dijk en gaat circa 3.000 woningen en appartementen tellen. Het plan De Dijk wordt als eerste ontwikkeld. Hier komen 7 woontorens met in totaal circa 1500 huur- en koopappartementen. De woontorens worden gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw, Ballast Nedam Bouw en Van der Vorm Bouw. Dura Vermeer heeft het wijkcomplex ''De Vier Werelden´, gebouwd dat inmiddels is opgeleverd, een gebouw met circa 250 appartementen. Rokade is de tweede toren in deze reeks en wordt door Ballast Nedam gerealiseerd. Het plan De Dijk zal na realisatie de skyline van Spijkenisse gaan bepalen en een visitekaartje van de stad worden.

Levensloopbestendig ontwerp
Het door Dam & Partners Architecten ontworpen project bestaat uit twee woontorens. De hoogste toren van negentig meter zal als eerste gebouwd worden. De twee Terras-torens kenmerken zich door de ruime balkons, die als terrassen gestapeld zijn. De woningen zijn `levensloopbestendig' ontworpen, zodat ze voor alle leeftijden geschikt zijn. Ook komen er om deze redenen bijzondere voorzieningen van Humanitas in de plint die beide torens verbindt. In het gebouw zelf is een restaurant ondergebracht, er is ruimte voor een paar winkels en bijvoorbeeld zorgverleners. Ook een kinderdagverblijf is in de plannen opgenomen.