Gemeente Franekeradeel


Uitnodiging beginspraak herinrichting toegang Franeker-Oost-zuidverbinding Franeker Van verbinding naar toegang

Al een aantal jaren wordt de noodzaak ingezien om de verbinding Leeuwarderweg, Oud Kaatsveld en de Stationsweg aan te pakken. De verbinding is erg druk, er rijden veel fietsers richting de binnenstad en er rijdt veel vrachtverkeer. Dit zorgt voor een gevoel van onveiligheid en overlast voor aanwonenden. Inmiddels is ook de zuidelijke rondweg om Franeker aangelegd. Een goede reden om nu te gaan beginnen met de herinrichting. De gemeente wil graag belanghebbenden betrekken bij het maken van een goede probleemanalyse en het bedenken van mogelijke oplossingen. Het uitgangspunt daarbij is: van verbinding naar toegang.

Meedenken gewenst!
Bent u geïnteresseerd en wilt u meedenken in de plannen? Dan nodigen wij u uit voor een beginspraak op:

Datum:maandagavond 5 juli
Aanvang:19.30 uur
Plaats:Franeker Management Academie, Oud Kaatsveld 2 in Franeker

Wethouder Bekkema opent de avond met een korte inleiding en de uitgangspunten van het ontwerpproces. Adviesbureau DHV is ingehuurd voor de begeleiding van het ontwerpproces. Hoofddoel van de avond is om samen met u een inventarisatie van de knelpunten en oorzaken te maken. Ook blikken we met u vooruit naar mogelijke wensen en behoeften.

Het is de bedoeling dat aan het einde van de avond een werkgroep wordt samengesteld die verder gaat met de uitwerking van het plan. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van belangenpartijen en wordt aangevuld met geïnteresseerden. Ook u kunt plaatsnemen in de werkgroep. Nadat de werkgroep gevormd is, komt deze begin september voor het eerst samen voor het uitwerken van een plan.

Vragen?
Mocht u vooraf nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Dick Heppener, projectleider van de gemeente, telefoonnummer 0517 380 429 of per email:dc.heppener@franekeradeel.nl.