Ingezonden persbericht


Voorschoten,6 juli 2010

'Feestenvierend' Kasteel Duivenvoorde biedt bezoekers

culinaire omlijsting

Kasteel Duivenvoorde heeft met ingang van het nieuwe museumseizoen met drie horecagelegenheden in de directe omgeving een samenwerking. Dit biedt bezoekers van het cultureel erfgoed de kans om tegen aantrekkelijk tarief het kasteelbezoek culinair te omlijsten.

Bijzonder is dat met elke horecagelegenheid een historische band bestaat. Iedere kasteelbezoeker kan van het horeca-aanbod gebruik maken, op vertoon van een geldig entreebewijs (voucher, kassabon of reserveringsbewijs) gedurende de maanden van openstelling van het kasteel.

Tot en met 3 oktober 2010 is de speciale jubileumtentoonstelling Tijdloos Trendy te zien waarin met werk van vooraanstaande Nederlandse kunstenaars op verrassende wijze aandacht wordt gevraagd voor het historische interieur en de collectie van Duivenvoorde.

U kunt voor het speciale aanbod terecht bij de volgende horecaondernemingen, waar u overigens van tevoren dient te reserveren.

Restaurant De Knip biedt lunch en twee-, drie- en viergangen diner tegen gereduceerd tarief. Dit restaurant is gesitueerd in een oude boerderij, die ooit toebehoorde aan het landgoed van Duivenvoorde. Het ligt op korte afstand van het kasteel en is ideaal in combinatie met een concertbezoek. Nadere informatie: Restaurant De Knip, Kniplaan 24, 2251 AK Voorschoten, telefoon 071 562 04 84, www.restaurantdeknip.nl.

Restaurant Floris V in het dorpscentrum van Voorschoten geeft groepen 10% korting op eindafrekening van lunch en diner (vanaf 8 personen) en high tea (vanaf 20 personen). Het monumentale Ambachts- en Baljuwhuis is het onderkomen van Restaurant Floris V, dat in de 17de eeuw werd gebouwd in opdracht van Johan van Wassenaar van Duivenvoorde. Nadere informatie: Restaurant Floris V, Voorstraat 12-14, 2252 BN Voorschoten, telefoon 071 561 84 70, www.florisv.nl.

Van der Valk Hotel Leiden, Restaurant Het Haagsche Schouw combineert een overnachtingsarrangement inclusief ontbijt en driegangen diner met een bezoek aan Kasteel Duivenvoorde. Er is een fietsroute uitgestippeld van hotel naar kasteel. Deze gaat door een prachtig landgoederengebied in Zuid-Holland met veel bos, weilanden en langs het Koninklijke domein 'De Horsten'. Wanneer u bij Hotel Leiden de fiets huurt, wordt bij terugkeer een kopje koffie/thee gratis aangeboden. Restaurant Het Haagsche Schouw is in de vroege middeleeuwen als veerhuis met herberg gesticht door de heren Van Wassenaer van Duivenvoorde. Het was voor reizigers de plek om de Rijn over te steken op weg van noord naar zuid of omgekeerd. Nadere informatie: Van der Valk Hotel Leiden, Restaurant Het Haagsche Schouw, Haagse Schouwweg 14, 2332 KG Leiden, telefoon 071 5 731 731, www.hotelleiden.nl.

Bezichtiging Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde is te bezichtigen door deel te nemen aan een rondleiding of tijdens 'vrije inloop' (elke eerste zondag van de maand, 11 en 12 september en 2 en 3 oktober). De rondleidingen door het kasteel vinden plaats onder leiding van een deskundige gids, waarbij ook de bouw- en bewonersgeschiedenis van Kasteel Duivenvoorde aan bod komen. De rondleidingen worden van mei tot eind oktober van dinsdag t/m zaterdag gehouden om 14.00 en 15.30 uur. Groepen kunnen ook op afspraak terecht, met de mogelijkheid van ontvangst met een kopje koffie/thee. Informeer hiernaar wanneer u een groepsbezoek aanvraagt. Voor meer informatie en een actueel overzicht van alle jubileumactiviteiten zie www.kasteelduivenvoorde.nl

Kasteel Duivenvoorde ligt in een oase van rust in de Randstad tussen Voorschoten en Leidschendam. Een lange bomenrij voert via het park dat overdag voor publiek toegankelijk is en omringende landerijen naar het kasteel. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen. Het huidige uiterlijk kreeg het gebouw in de 17e en 18e eeuw. Sinds 1963 is het kasteel, na een grootscheepse restauratie, opengesteld voor museumbezoek; er worden klassieke concerten georganiseerd en er is jaarlijks een openlucht theatervoorstelling.

Noot aan de redactie (