Ingezonden persbericht


VVD Kamercentrale Brabant

Mieke Geeraedts Brabantse VVD-lijsttrekker
Provinciale Statenverkiezingen 2011

Mieke Geeraedts is de VVD-lijsttrekker voor de verkiezingen van de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart 2011. Het bestuur van de VVD Kamercentrale Brabant droeg haar voor als kandidaat.

Gedeputeerde Onno Hoes, die VVD-lijsttrekker was in 2003 en 2007 heeft aangegeven te willen stoppen in de Brabantse politiek na de verkiezingen in 2011. Hoes maakt sinds september 2001 deel uit van Gedeputeerde Staten en was van 1992 tot 2003 lid van de Provinciale Staten.

Mieke Geeraedts is sinds 2007 voorzitter van de VVD-fractie in de Brabantse Staten. Sinds 2003 maakt ze deel uit van de VVD Fractie. Geeraedts heeft een eigen advocatenpraktijk in 's-Hertogenbosch.

De Brabantse VVD'ers zijn blij met de kandidatuur van Geeraedts. "De Brabantse VVD kiest met de voordracht van Mieke Geeraedts voor kwaliteit, continuïteit en enthousiasme", aldus voorzitter Eric Wetzels. Ook gedeputeerde Hoes steunt de kandidatuur van Geeraedts: "Mieke Geeraedts heeft zich in de grote debatten in de Provinciale Staten bewezen als een ware liberale volksvertegenwoordiger."

Krachtens de geldende procedure konden ledenvergaderingen van afdelingen tot 30 juni kandidaten stellen voor het lijsttrekkerschap. Er zijn geen andere kandidaten voorgedragen. In het najaar zullen de gehele kandidatenlijst en het programma van de VVD worden vastgesteld.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (