Ingezonden persbericht



Gartner positioneert Interoute als visionair voor pan-Europese Netwerk Service Providers

Schiphol-Rijk, 6 juli 2010 - Gartner, Inc. heeft Interoute, de internationaal opererende leverancier van datanetwerken, applicatiehosting en telefonie, in het 'visionairskwadrant' geplaatst van 'Pan-European Network Service Providers'. *

Gartner analyseerde in maart 2010 de positionering van vijftien aanbieders van Europese netwerkoplossingen voor spraak en data en wijst op de enorme concurrentie waar aanbieders van pan-Europese netwerkdiensten mee te maken hebben. Tevens merkt Gartner op dat de economische recessie niet heeft geleid tot een 'vlucht naar veiligheid' maar naar een 'vlucht naar waarde'. Bedrijven zoeken goede deals, zelfs wanneer deze afkomstig zijn van minder bekende leveranciers. Bovendien blijft de pan-Europese markt voor netwerk service providers overvol, waarbij het onderscheidend vermogen van het netwerkbereik geleidelijk afneemt en het dienstenportfolio en de kwaliteit steeds belangrijker worden.

Volgens Gartner is de reikwijdte van enterprise networking in Europa toegenomen. Meer bedrijven hebben behoefte aan connectiviteit met Centraal- en Oost-Europa. Deze ontwikkelingen zijn een uitdaging voor providers met netwerken die slechts de West-Europese markten dekken. De analisten van Gartner wijzen erop dat, ondanks het toegenomen gebruik van partnerships en netwerk-tot-netwerk-connecties om de dekking te verbeteren, het eigendom van de infrastructuur een zeer belangrijke onderscheidende factor blijft voor telecommunicatieaanbieders. Hierdoor kunnen ze aantrekkelijkere prijzen, continuïteit en betere Service Level Agreements (SLA's) bieden. Bovendien zijn managed services in Europa zo populair dat dit een belangrijk differentiatiepunt met een groot scala diensten is geworden. Deze diensten variëren van application acceleration en performance management, LAN en draadloze LAN, uitlopend naar de rand van het netwerk. Terwijl hosted services van Unified Communications tot de infrastructuurnutsdiensten zich in 'the cloud' van de provider bevinden.

Volgens het rapport hebben de operators die zijn opgenomen in het visionairskwadrant van Gartner een helder zicht op de ontwikkelingen en hun positie in de markt. De providers hebben een duidelijke roadmap met betrekking tot hun nieuwe netwerk dienstenaanbod.

Een van de redenen achter het continue concurrentievermogen van Interoute is dat het bedrijf eigenaar is van het grootste pan-Europese netwerk. Dit netwerk gebruikt Interoute om de enterprise services te leveren. Het netwerk van meer dan 55.000 kilometer heeft de capaciteit om 1 miljard GB per minuut te leveren door heel Europa en levert verbindingen met Afrika, de Verenigde Staten en Dubai.

Interoute is blij met de erkenning van Gartner als visionair; Interoute helpt grootzakelijke klanten al vele jaren met innovatieve diensten zoals cloud computing, IP-connectiviteit en voice-video integratie in desktopomgevingen. Dit komt voort uit de visie dat ICT innovatie voor de concurentiekracht van Europese bedrijven fundamenteel is.


* Magic Quadrant for Pan-European Network Service Providers, door Neil Rickard, Katja Ruud, Michelle van Pelt, gepubliceerd op 8 maart 2010

Over het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant is een eigen research tool, ontwikkeld door Gartner Inc., het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau. Het Magic Quadrant is auteursrechtelijk beschermd voor 2010 en wordt met toestemming door Gartner, Inc. gebruikt. In een grafische weergave geeft het Magic Quadrant de markt weer tijdens en voor een specifieke periode. De grafiek toont Gartner's analyse van hoe bepaalde leveranciers zich verhouden ten opzichte van de door Gartner gedefinieerde criteria voor de bepaalde markt. Gartner verplicht geen enkele leverancier, product of dienst uit het Magic Quadrant en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen uit het "Leaders" quadrant. Het Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als een research tool, en is geen specifieke leidraad voor actie. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Interoute
Interoute is de eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data en omvat meer dan 55.000 kilometer glasvezel, 8 datacentra en 32 co-locaties en nog eens 150 partner datacentra door heel Europa. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient internationale klanten in verschillende sectoren variërend van de detailhandel tot de ruimtevaartindustrie en van de financiële sector tot de farmaceutische industrie, naast alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale bandbreedte en transitdiensten, het bieden van corporate connectiviteit en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa, in Noord-Amerika en Dubai en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Met het leveren van service en ondersteuning in 15 Europese talen is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Het netwerk is toekomstvast door de grootste capaciteit leidingen en glasvezel van Europa en is toonaangevend in het leveren van innovatieve netwerktechnologieën, 'from the ground to the Cloud'. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl