Ingezonden persbericht


Becel is jarig!

BECEL AL 50 JAAR NIET WEG TE DENKEN UIT NEDERLAND

Rotterdam, 6 juli 2010 - De productenn van Becel zijn al jaren een vertrouwd beeld in de supermarkt. De margarine-, bak- en braadproducten, de minidrinks en het recentelijk geïntroduceerde brood, worden door menig Nederlander elke week in mand of winkelkar gestopt. 50 jaar geleden vroegen artsen en diëtisten om een smeerbaar onverzadigd vet voor personen met een cholesterolverlagend dieet. Becel speelde daar op in door Becel Dieetmargarine te introduceren, wat in die tijd alleen via de apotheek te verkrijgen was. Dit bleek een vliegende start voor het merk te zijn.

()

()
Becel uitgesmeerd over de jaren
De 50ste verjaardag van Becel is het terugkijken waard. Na de eerste paar jaar alleen in de apotheek en ziekenhuizen beschikbaar te zijn geweest -in respectievelijk een 250 grams en 1000 grams blik- volgde in 1962 de introductie van Becel Dieet in de supermarkt. Vijf jaar later verscheen de bekende kuip ten tonele, toen nog verpakt in een kartonnen doosje. In 1975 gaat gezondheid en een gezonde leefstijl een grotere rol spelen in de communicatie van Becel naar de consument. Becel adviseert haar gebruikers voor het eerst minder te roken, meer te bewegen en gezond te eten.

Continu ontwikkelen en verbeteren
Becel heeft in de afgelopen 50 jaar een gedegen kennis van de markt en haar consumenten opgedaan. Daarnaast besteedt zij nog altijd veel aandacht aan onderzoek en past de producten aan de hand van de meest actuele wetenschappelijke inzichten aan. Op deze manier worden bestaande producten verbeterd en nieuwe ontwikkeld, zodat de consument steeds iets van zijn of haar gading in de supermarktschappen vindt. Eigen onderzoek en inzichten uit externe wetenschappelijke publicaties hebben ertoe geleid dat de producten van Becel inmiddels verschillende gezondheidsondersteunende bestanddelen bevatten. Jaren vormde linolzuur (Omega 6) de spil van het merk. Nu is onder meer ook de visolie Omega 3 aan verschillende producten toegevoegd, zit in de Becel Bloeddruk range kalium om de bloeddruk op peil te houden en bevat Becel pro-activ het geregistreerde ingrediënt plantensterol, dat bewezen cholesterolverlagend werkt.

Al 50 jaar goed voor hart en bloedvaten
Decennialang al heeft het merk de missie 'Nederlandse harten gezonder maken' hoog in het vaandel staan. Dit uitte zich onder andere in de lancering van maar liefst 20 Becel producten de afgelopen 50 jaar. Bovendien wordt door Becel veelvuldig voorlichting gegeven over gezonde voeding en leefstijl; bij de diëtisten en voedingskundigen van het Becel Institute kunnen consumenten al tien jaar terecht voor vragen en advies over gezondheid en sinds vorig jaar hebben al een half miljoen mensen de leeftijd van hun hart berekend met de online Hartleeftijdtest. Daarnaast deed Becel samen met de Nederlandse Hartstichting cholesteroltesten bij vele supermarkten waar men letterlijk in de rij stond om de meting te laten doen. Becel komt met haar initiatieven en productintroducties al 50 jaar tegemoet aan de wensen van haar consument en gaat de komende jaren voortvarend verder om nog meer Nederlanders bewust te maken van het belang van goede voeding en een gezonde levensstijl.


Noot voor redacties

Beeldmateriaal van Becel (oud en nieuw) op hoge resolutie is te downloaden via: http://www.2twintig.nl/beeldbank/becel50jaar/

Via deze link komt u ook bij het mini dossier '50 jaar Becel' met leuke feiten als achtergrond bij dit persbericht.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht