Ingezonden persbericht




WoonTrust werkt aan herstel provisiebetalingen kantoren inbiznis

Capelle aan den IJssel, 6 juli 2010 - WoonTrust werkt hard aan de overname en integratie van de dienstverlening aan het intermediair van inbiznis. De organisatie wil het intermediair zo snel mogelijk duidelijkheid bieden over de provisiebetalingen aan het intermediair en intermediairs de mogelijkheid bieden om weer aanvragen in te dienen. WoonTrust wil daarnaast de ondersteuning op het gebied van advies- en beheersoftware, opleidingen en de bekende Wft audit, continueren.

Continuering provisiebetalingen
Continuering van de provisiebetalingen aan het intermediair hebben de hoogste prioriteit. Het belangrijkste is om de komende twee weken, in onderling overleg met de geldverstrekkers, alle onzekerheid over de provisiebetalingen weg te nemen. Hierin wordt overlegd op welke wijze herstel van provisiebetalingen aan het intermediair gestalte krijgt. Het gaat daarbij om de doorloopprovisies van hypotheken die in het verleden zijn aangevraagd via het Intermediair Office van inbiznis. Ook voor hypotheken die in de "pijplijn" van de inbiznis Intermediair Office zitten en nog moeten passeren, wordt een oplossing gevonden waarbij het intermediair haar provisie ontvangt. WoonTrust tracht hierbij de schade voor het intermediaire kantoor tot een minimum te beperken.

Tegelijkertijd overlegt WoonTrust met de geldverstrekkers en andere partijen om de hypotheekaanvragen evenals aanvragen voor andere producten zo spoedig mogelijk weer op te starten.

Beperking schade intermediair
Er is uit de gesprekken met de curator inmiddels gebleken dat inbiznis op 18 juni 2010 heeft afgerekend met het intermediair. WoonTrust heeft inbiznis-onderdelen per 1 juli 2010 overgenomen. Dit betekent dat er een periode van twee weken is waar de provisiegelden, die deels doorvergoed moeten worden aan het intermediair, in de boedel van inbiznis kunnen zijn gevallen. Dit is afhankelijk van het feit of een geldverstrekker de provisies daadwerkelijk heeft uitbetaald. WoonTrust voert over deze provisiestroom gesprekken met geldverstrekkers, de curator van inbiznis en AFAB om de doorvergoeding naar het intermediair te bewerkstelligen waardoor de schade voor het intermediair beperkt blijft.

WoonTrust heeft de afgelopen week overleg gevoerd met Infa en met de Nationale Hypotheekbond om het intermediair een aanbod op het gebied van adviessoftware te kunnen doen. Naar verwachting wordt daarover deze week een concreet voorstel gedaan aan de kantoren. Ook over de andere dienstverleningsonderdelen (opleidingen en Wft-ondersteuning) wordt naar verwachting op korte termijn gecommuniceerd.

Over WoonTrust
WoonTrust is in november 2009 gestart en is een onderdeel van de Blauwtrust Groep.


---