Ingezonden persbericht


Michelin Red en Green Guide op Navigon navigatiesystemen Informatie over hotels, restaurants en musea direct op het navigatiesysteem

Amsterdam, 6 juli 2010 - Met de zomervakantie voor de deur rijden weer veel Nederlanders met de auto (en caravan) naar verschillende landen in Europa. Om nog meer te genieten van een welverdiende vakantie zijn leuke uitstapjes, een leuk hotel en een goed restaurant belangrijk. Om teleurstellingen te voorkomen kun je nu met Navigon Fresh de speciale Michelin guides kopen voor 24 Europese landen1. De Red Guide geeft informatie over 51.000 hotels en restaurants en de Green Guide heeft 19.300 bijzondere bestemmingen.

Michelin cijfers helpen bij keuze
De Red Guide van Michelin biedt meer dan 51.000 tips voor hotels en restaurants in 24 Europese landen, waaronder Frankrijk, Italië en Spanje. Naast contactgegevens geeft het systeem informatie over menuprijzen, soort accommodatie (met of zonder ontbijt) en mogelijkheden voor parkeren. De cijfers van Michelin experts bieden daarnaast extra ondersteuning bij de keuze voor het juiste hotel of restaurant. De hotels en restaurants zijn opgedeeld in respectievelijk 13 en 19 verschillende categorieën, van "standaard tot en met "luxe". Een toelichting bij de locaties geeft meer inzicht over de gelegenheid zoals de culinaire specialiteiten of hotelfaciliteiten. In de grotere steden staan ook de dichtstbijzijnde openbaar vervoerverbindingen weergegeven.

Tekstvak:

Bijzondere bestemmingen van Mich
De Michelin Green Guide heeft 19.300 Points of Interest (POI) met bijzondere bestemmingen zoals musea, historische plaatsen, mooie natuuromgevingen, monumenten en vrijetijdsbestemmingen in 24 Europese landen. Bij deze plaatsen staat handige achtergrondinformatie zoals openingstijden, toegangsprijs, reviews en zelfs foto's worden direct weergegeven op het scherm van het navigatiesysteem.

Volledige integratie in het navigatiesysteem
De gidsen zijn handig in gebruik doordat ze volledig geïntegreerd zijn in het navigatiemenu. De gebruiker selecteert eerst het land en de stad en krijgt daarna een overzicht met relevante bestemmingen van hotels, restaurants en musea. Voor een optimale oriëntatie worden de Michelin POI's ook weergegeven op de kaart. De Michelin Red Guide met hotels en restaurants2 is beschikbaar via de Navigon FreshShop voor 19,95 euro. De Michelin Green Guide met de bijzondere locaties kost 14,95 en is net als de Red Guide via Navigon Fresh te downloaden.


- EINDE -

(1) Beschikbaar in de volgende talen: Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans. 2 Beschikbaar voor de volgende systemen: De nieuwe NAVIGON 40 en 70 systemen, NAVIGON 1400, 1200 en 1300 serie, de 21max modellen, de 2200, 2300 en 2400 serie, NAVIGON 2510 Explorer, NAVIGON 3300, 4300 en 6300 serie, NAVIGON 7210, NAVIGON 7310, NAVIGON 8310, de NAVIGON 8400 serie.

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.Navigon.com/twitter Flickr: http://www.Navigon.com/flickr YouTube: http://www.Navigon.com/youtube Facebook: http://www.Navigon.com/facebook