Ingezonden persbericht



Datum 6 juli 2010

Kenmerk 106

Sluiting Cockring

Vandaag (dinsdag 6 juli) is op last van waarnemend burgemeester Asscher de horeca-inrichting Cockring aan de Warmoesstraat 96 gesloten. De waarnemend burgemeester heeft dit besloten naar aanleiding van een rapportage van de politie. Uit deze rapportage blijkt dat in de Cockring harddrugs zijn aangetroffen. Uit de stukken van de politie blijkt dat twee `huisdealers' bezoekers geregeld van drugs voorzien. Ook is een spuitbus pepperspray aangetroffen, dit valt onder de Wet wapens en munitie. Dit alles vormt een aantasting van de openbare orde. Hiertegen wordt direct opgetreden door de inrichting voor onbepaalde tijd te sluiten.

Bij een politieonderzoek op 12 juni jl. zijn meerdere pillen XTC, cocaïne en GBL gevonden. GBL wordt na orale inname omgezet in GHB. Vijf personen zijn aangehouden, onder wie één bezoeker voor het bezit van pepperspray.

Amsterdam heeft een sluitingsbeleid waarin staat dat onmiddellijk gesloten kan worden als er in een gelegenheid harddrugs of wapens (zoals bedoeld in artikel 2 van de Wet wapens en munitie) worden aangetroffen.

Pb-106



Ingezonden persbericht