Ingezonden persbericht




- The Story of Popular Music (TPDVDBOX 1 5DVD) Tony Palmer heeft tijdens zijn lange loopbaan documentaries gemaakt van klassieke (hedendaagse) componisten, maar ook van popmuzikanten en alles wat met de popmuziek te maken heeft. Via deze set van 5 DVD's geeft hij in 17 afleveringen een uitgebreid overzicht van de popmuziek, beginnende bij de voorlopers van de pop, zoals ragtime, jazz en blues, waarna er zo veel mogelijk kanten van het genre aan bod komen. Een korte opsomming van artiesten die (chronologisch) de revue passeren: Scott Joplin, Muddy Waters, Edith Piaf, Al Jolson, Elton John, Ella Fitzgerald, Bill Haley, Cliff Richard, The Beatles, The Rolling Stones, Alice Cooper, Mike Oldfield, waarmee de serie doorloppt tot in de jaren 80 van de vorige eeuw. Een fascinerend document.


- Buzz Bros Band: Ppff unk (BM 002)
Marnix Busstra heeft ruim een jaar geleden een album uitgebracht met Mike Mainieri op vibrafoon, dit was met het trio. Nu ziet dan zijn nieuwe kindje het levenslicht in de bandbezetting, met broer Berthil op Fender en toetsen, Frans van Geest op contrabas, Chris Strik op drums en als speciale gast zangeres Simone Roerade. Afgelopen zondag was de presentatie van de cd, die zeer succesvol was aan de reacties te oordelen. Karin Bloemen (de vrouw van Busstra) heeft voor twee stukken de tekst aangeleverd, wat dit project nog meer een familie-aangelegenheid maakt. Die intimiteit lijkt de composities hier alleen maar goed te doen; het is een zeer gelaagd en zeker album geworden, met oog voor detail en nu en dan flink swingend.


- Pinetop Perkins & Willie 'Big Eyes' Smith: Joined at the Hip (TEL 31850) Zoals de titel suggereert bewegen Perkins en Smith zich op dit nieuwe album als een soort Siamese tweeling door de bluesmuziek. Pinetop nadert de honderd (nog drie jaar) en heeft voor dit album een selctie songs verzameld, die een periode van zo'n tachtig jaar omspannen. Vanaf 1969 tot in de jaren tachtig maakte hij deel uit van de groep rondom Muddy Waters en zo leerde hij drummer Willie 'Big Eyes' Smith kennen, die op dit album de mondharmonica bespeelt en ook zingt. Deze twee oude rotten laten horen hoe de blues gespeeld dient te worden en hebben daar nog altijd veel plezier in.

Naast deze drie highlights brengen we opnieuw 25 titels uit de brede Concord catalogus onder het voetlicht, die lange tijd niet leverbaar zijn geweest.