Persbericht

Kingston Technology verbetert computernetwerk van Intelligent Energy met SSD-technologie Kingston SSDNow drives besparen jaarlijks 500 manuren meer dan harde schijven, verminderen fouten, verbeteren productiviteit en de verlengde levensduur bespaart ¤24.000 op levenscyclus PC

Amsterdam, 6 juli 2010 - Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, heeft met zijn solid state drives (SSD) de betrouwbaarheid van de IT-omgeving bij Intelligent Energy vergroot en de IT-kosten verlaagd. Intelligent Energy is een wereldwijde leverancier van systemen voor schone energie. Het bedrijf is bekend door de ontwikkeling van de eerste motoren en het eerste bemande vliegtuig ter wereld met een elektrische motor op waterstof. Recent heeft het bedrijf in Londen de eerste emissievrije taxi met een elektrische motor op waterstof geïntroduceerd. Het bedrijf heeft de harde schijven (HDD) in de desktops van de testsystemen en laptops van zijn werknemers vervangen met Kingston's SSDNow-technologie.

Intelligent Energy werkt in één van de meest veeleisende IT-omgevingen, waaronder de transport- en luchtvaartsector. Het bedrijf laat regelmatig 50 desktopcomputers 10.000 uur draaien om de systemen met een elektrische motor op waterstof te testen. Het non-stop operationeel zijn resulteerde regelmatig in storingen van de harde schijven, toenemende kosten en beïnvloedde de productiviteit. Veeleisende taken van uitvoerders en verkoopteams zorgden eveneens voor storingen en verminderde productiviteit, waardoor het bedrijf iedere twee jaar de machines moest vervangen.

Stuart Gale, Global IT Services, Intelligent Energy zegt: "Tijdens het testen van onze elektrische motoren op waterstof hebben we vanwege het continue, langdurige karakter van de testen verschillende storingen van harde schijven meegemaakt. We hebben geprobeerd om RAID-controllers te installeren en zijn zelfs gewisseld van fabrikant, maar deze aanpak werkte niet."

Intelligent Energy heeft in 2009 zijn computer netwerk geüpgrade door zijn harde schijven te vervangen met Kingston SSDNow V en V+ Series drives van 30, 64 en 128GB. De uitstekende prestaties en duurzaamheid van Kingston's SSDNow bieden Intelligent Energy vele voordelen. Zo is de SSD acht keer meer schokbestendig en levert hij vijf keer betere prestaties dan een harde schijf*.

Gale zegt: "De verandering is geweldig. De performance en duurzaamheid van onze PC's zijn erg verbeterd, waardoor onze testmogelijkheden enorm zijn verhoogd. Door SSDNow te installeren op de laptops van reizende werknemers hebben we ook de levensduur met twee jaar verlengd. De kostenbesparing is aanzienlijk, met een voorspelde toename in productiviteit. In zijn totaliteit gezien is dit dus een uitstekende ROI."

Ann Keefe, Regional Director voor het Verenigd Koningrijk en Ierland bij Kingston Technology zegt: "Onze samenwerking met Intelligent Energy bewijst dat de Kingston SSDNow drives voor PC's een sterke performance verbetering bieden. Met minimale storingen in vergelijking met harde schijven en de mogelijkheid om effectiever en tegelijkertijd applicaties te laden, wisselen en draaien, zorgt SSDNow voor minder downtime en verbeterde productiviteit."


* Volgens PCMark Vantage Score