Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Goede resultaten in bestrijding jeugdwerkloosheid in Friesland

Het Actieplan bestrijding jeugdwerkloosheid in Friesland is in september 2009 gestart. Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en het Europees Sociaal Fonds (ESF) zijn extra financiële middelen beschikbaar gesteld aan de regio. De gemeente Leeuwarden is als Werkpleinplusvestiging voor de regio Friesland trekker van het Actieplan.

Vanuit de verschillende werkpleinen zijn diverse projecten opgestart om jongeren te begeleiden naar een (leerwerk)baan of een stageplaats. Binnen deze projecten wordt intensief samengewerkt met de Regionale Opleidingscentra, de provincie Fryslân, de kenniscentra en werkgevers. Met een goed resultaat. In de periode van 1 september 2009 tot 30 april 2010 zijn de onderstaande resultaten gerealiseerd. Het gaat hier om een telling van het aantal plaatsingen door het UWV, de gemeenten en de samenwerkende kenniscentra (COLO) in Friesland.


* Er zijn 2.784 jongeren geplaatst op een baan (2.010 met startkwalificatie en 774 zonder startkwalificatie).
* Er zijn 1.579 jongeren geplaatst op een leerwerkbaan (694 met startkwalificatie en 885 zonder startkwalificatie).
* Er zijn 12.359 jongeren geplaatst op een stage (2.554 met startkwalificatie en 9.805 zonder startkwalificatie).

In september 2010 wordt bekend gemaakt hoeveel financiële middelen er door het ministerie voor de tweede helft 2010 beschikbaar worden gesteld aan de regio.


---