Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 6 juli 2010  |


1. MOB-complexen Tilburg en Spoordonk
GS stemmen in met betaling van de meerkosten die gemoeid zijn met de sloop van de mobilisatiecomplexen in Tilburg en Spoordonk. Het betreft een bedrag van E310.064.

2. Subsidies plattelandsontwikkeling
De subsidieregeling voor plattelandsontwikkeling is gewijzigd. GS hebben het subsidieplafond voor projecten op het gebied van agrobiodiversiteit vastgesteld op E550.000 voor Europese middelen en E744.000 voor de provinciale middelen. Het totale subsidieplafond blijf E1,3 miljoen, zoals al op 23 februari 2010 gepubliceerd.

3. Uitvoering regelingen energie woningen/kredietcrisis
Om de uitvoering van de regeling energielening particuliere woningeigenaren en de subsidieregeling Brabant Bespaart te versnellen en versoepelen mandateren GS de directie van HetEnergieBureau om namens het college leningen en subsidies vast te stellen en betalingen te verrichten.

4. Subsidieplafonds water
GS hebben de subsidieplafonds voor de tweede helft van 2010 vastgesteld voor de uitvoering van het Provinciaal Waterplan 2010 en voor de waterdoelen uit het provinciale Meerjarenprogramma voor het landelijk gebied. Er is geen geld meer beschikbaar voor subsidies die volgens de Agenda van Brabant niet langer passen in het provinciale profiel.

5. Verordening stikstof en Natura 2000
GS hebben grote verwachtingen van het elektronisch monitoren (op afstand) van luchtwassers. Op dit moment wordt onderzocht of en hoe deze techniek in de praktijk is toe te passen. Dat blijkt uit de Memorie van Antwoord naar aanleiding van vragen van de statencommissie Ruimte en Milieu over het statenvoorstel Verordening stikstof en Natura 2000 Noord-Brabant. GS stellen verder aan PS voor om drie technische wijzigingen door te voeren. Op 9 juli aanstaande vergaderen PS over het statenvoorstel.

6. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Heeze-Leende voor uitbreiding varkensbedrijf t.b.v. Beheersmaatschappij H.P. van Asten B.V..


---- --