Ingezonden persbericht




()

6 juli 2010

3FM experimenteert: halve finale op muziek

Zet het geluid van de tv uit en 3FM aan

Voor de ultieme beleving van de wedstrijden van het Nederlands elftal zetten veel mensen het geluid van de tv uit en de radio aan. Tijdens de halve finale van Nederland tegen Uruguay voegt 3FM daar nog iets aan toe: muziek!

Op 3FM wordt vanavond het live-verslag van NOS-verslaggevers Jack van Gelder en Bas Ticheler op muziek gezet door DJ Sandstorm.

De muziek volgt de stemming en sfeer van het verslag en van de ontwikkelingen op het veld. Spannende ritmes bij een aanval, een break als de bal 'uit' gaat en beukende beats bij een doelpunt. Voorafgaand aan de wedstrijd die om 20.30 uur begint, zendt Michiel Veenstra in het programma Met Michiel (NPS) ook nog de Mega Top 5 uit met de grootste voetbalhits.

"Bij 3FM doen we alles vanuit de muziek, dus dit unieke experiment paar daar uitstekend bij", aldus Michiel Veenstra. "DJ Sandstorm zorgt voor een weergaloos verslag van een hopelijk evenzo weergaloze wedstrijd".

Het is voor zover bekend voor het eerst dat een radiostation op deze bijzondere manier een voetbalwedstrijd van geluid voorziet. 3FM werkt hiervoor nauw samen met NOS en Radio 1, waarop het reguliere verslag van Jack van Gelder en Bas Ticheler te horen is. Het advies van 3FM luidt dan ook: Televisie op Nederland 1 met het geluid uit, en radio keihard aan op 3FM!

Live verslag Nederland-Uruguay met DJ Sandstorm vanaf 20.30 uur bij 3FM