Ingezonden persbericht




Haarlem, 6 juli 2010

WK zorgt voor later vertrek zomervakantie
Bali opvallende nieuwkomer als zomervakantie vliegbestemming

De zomervakantie voor de basisscholen is afgelopen weekend gestart in Midden-Nederland. Aanstaande zaterdag is Noord-Nederland aan de beurt en Zuid-Nederland volgt twee weken later op 24 juli. De populairste vertrekdatum voor vliegvakanties is zaterdag 17 juli, zo blijkt uit de vliegticketverkoop van vliegwinkel.nl. Dit is een week later dan vorig jaar, toen zaterdag 11 juli 2009 het meest in trek was.

WK van invloed op vertrekdatum
De zomervakantie van de basisscholen beginnen in hetzelfde weekend als een jaar geleden. Toch vertrekken de meeste mensen een week later dan vorig jaar. 'Dit heeft te maken met het prachtige zomerweer en niet te vergeten de prestaties van Oranje op het WK. Sinds vrijdagavond zien we dat het zoekvolume naar Zuid-Afrika met 129% is toegenomen. Overigens vliegen er ook genoeg mensen in het finaleweekend', aldus Marketing Manager vliegwinkel.nl Janna van Aalderen.

Online inchecken tijdwinst voor passagiers
In de zomermaanden 2009 vlogen dagelijks zo'n 145.000 passagiers via Schiphol. Het advies is dan ook om op tijd op de luchthaven te zijn - in het algemeen voor vluchten binnen Europa 2 uur vóór vertrek en buiten Europa 3 uur vóór vertrek. 'Om lange wachtrijen te voorkomen raden wij aan om thuis alvast online in te checken. Je kiest zelf je stoel uit en print je boardingpass uit. Op de luchthaven hoef je dan alleen nog maar de bagage af te geven bij de speciale bagage drop-off points. En wie alleen met handbagage reist, kan direct door naar de douane', aldus Janna van Aalderen.

Bali opvallende nieuwkomer
De top-10 van populaire zomervakantie vliegbestemmingen heeft vier nieuwe bestemmingen ten opzichte van een jaar geleden. Met name Bali is deze zomer erg populair. Janna van Aalderen: 'KLM vliegt sinds 6 december 2009 weer rechtstreeks op Bali. Bovendien is Bali tijdens onze zomer een ideale vakantiebestemming voor strand-, cultuur- en actieve vakanties'. San Francisco en Los Angeles zijn na een jaar afwezigheid weer terug in de top-10 zomervakantie van vliegwinkel.nl.

Vliegwinkel.nl Zomervakantie top-10


1.New York (1)
2.Bangkok (5)
3.Lissabon (6)
4.Denpasar/Bali (nieuw)
5.Athene (3)
6.Rome (nieuw)
7.Los Angeles (nieuw)
8.Barcelona (2)
9.San Francisco (nieuw)
10.Kuala Lumpur (nieuw)

NB: de positie van de vliegwinkel.nl Zomervakantie 2009 top-10 staat tussen haakjes.

De vliegwinkel.nl 'Zomervakantie top-10' is gebaseerd op de vliegticketreserveringen die gemaakt zijn in de periode 1 januari t/m 30 juni 2010 op www.vliegwinkel.nl.

Zomervakantie 2010
Basisonderwijs Noord-Nederland 10-07-10 t/m 22-08-10 Basisonderwijs Midden-Nederland03-07-10 t/m 15-08-10 Basisonderwijs Zuid-Nederland 24-07-10 t/m 05-09-10

---///---

EINDE BERICHT

Vliegwinkel.nl is met 6 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op Vliegwinkel.nl kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen - ook low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het vliegticket kan worden gecombineerd met hotelovernachtingen, autohuur en luchthavenvervoer.

Vliegwinkel.nl is een activiteit van Vliegwinkel Holding B.V. in Haarlem, een dochterbedrijf van BCD Holdings N.V. Dit Nederlandse familiebedrijf is in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat verder uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en daarnaast participeert BCD Holdings in VakantieXperts (toeristische reizen), Vayama (online reizen VS) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). BCD Holdings is actief in meer dan 90 landen met circa 13.000 medewerkers en een totale omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 14,8 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com.

Noot voor redacties

Noot aan de redactie (