Ingezonden persbericht




Levensmiddelenproducent met hoofdkantoor in Rotterdam opent vestiging in Polen

Princes gaat voor groei in Oost-Europa

Rotterdam, 6 juli 2010 - Princes Limited opent per 1 juli 2010 een tweede kantoor in Warschau om haar uitbreiding op het Europese vasteland te accelereren. De levensmiddelenproducent van onder meer vis, oliën, Italiaanse eetwaren en dranken heeft zijn Europese hoofdkantoor in Rotterdam.

Met de expertise van Princes Polska op het gebied van sales, marketing en category management verwacht Princes haar retail-, groothandel- en industrieklanten in de regio beter te kunnen bedienen. Het nieuwe kantoor in Warschau rapporteert direct aan het Europese hoofdkantoor van Princes BV, dat sinds 1964 is gevestigd in Rotterdam.

Princes was hiervoor al langer met een breed assortiment van merken en producten actief in Polen en andere markten in Centraal- en Oost-Europa. De nieuwe vestiging biedt ondersteuning aan de omvangrijke groeiplannen van de levensmiddelenorganisatie.

Europese vasteland

Ken Critchley, managing director van Princes Limited: "Princes richt zich op de groei van de retail-, groothandel- en levensmiddelenindustrie op het Europese vasteland. Het is onze strategie om verder te groeien door het aangaan van nieuwe partnerships, joint ventures en weloverwogen strategische overnames. Princes Polska biedt ons een uitstekend platform in de regio en biedt ons de mogelijkheid om nog nauwer samen te werken met onze Europese klanten."

Over Princes

Princes Limited is een vooraanstaand leverancier van levensmiddelen, met een portfolio van marktleidende merken als Napolina Italiaanse eetwaren, Vier Diamanten geconserveerde vis, Crisp 'n Dry bakolie, Shippam's spreads, Jucee vruchtendrank, Aqua-Pura mineraalwater. De etenswaren van Princes bestaan uit onder meer geconserveerde vis, vlees, groenten en fruit; olijf- en bakoliën, broodbeleg, pasta, sauzen en magnetronmaaltijden. De belangrijkste dranken binnen de groep zijn gebotteld water, vruchtensappen, vruchtendranken en koolzuurhoudende dranken. Princes Limited is onderdeel van de Mitsubishi Corporation, Japan's grootste handelsmaatschappij met ruim tweehonderd ondernemingen in circa tachtig landen. Voor meer informatie: www.princes.eu en www.princes.co.uk.

-Einde bericht-

Noot voor redacties

**