Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Geeks Can Dance in de Stadsschouwburg Amsterdam

Na het succes van de Canon van de YouTube presenteert Upload Cinema in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam Geeks Can Dance - de beste dansvideo's van het web. Deze filmavond biedt een overzicht van professionals, amateurs en uiteraard geeks die hun danskunsten via het internet aan de wereld tonen. De voorstelling vindt plaats op dinsdag 6 juli om 20.30 uur tijdens het internationale dansfestival Julidans in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Dans is een universele taal. Door dans verleiden, amuseren en ontroeren we elkaar. We dansen alleen, samen, op feesten, in huis, op straat, op kantoor, in de regen en zelfs op begrafenissen. Je hoeft het niet te kunnen om het toch te doen. Het aanbod op YouTube is dan ook enorm, alles en iedereen danst: van kinderen tot bejaarden en van dieren tot virtuele characters. Zelfs auto's en stoelen bewegen op de maat van de muziek.

Geeks Can Dance laat zien hoe dans op het web evolueert en hoe de professional en de amateur elkaar beïnvloeden. De avondvullende voorstelling biedt een overzicht van de meest verbluffende, charmante, grappige, verbijsterende en gênante taferelen op de dansvloer, de werkvloer, in de buitenlucht en zelfs onder water.

Dit programma is tot stand gekomen met medewerking van Stadsschouwburg Amsterdam, het internationale festival voor hedendaagse dans Julidans en het internationale film- , dans- en mediafestival Cinedans. Gastcurator is directeur van Cinedans Janine Dijkmeijer.

Over Upload Cinema
Upload Cinema is een filmclub die het beste van het web naar het witte doek brengt. Elke eerste maandag van de maand wordt een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes gepresenteerd in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur.

Awards
Upload Cinema won nationale en internationale prijzen voor de 'cross over' tussen bioscoop en internet, waaronder een ADCN Lamp, een SpinAward, twee Esprix, een Zilveren Leeuw in Cannes, een Eurobest, een London International Award en de Van Speijk Innovatieprijs.

Teasers:
Soccer Referee Ballet
Office Ballet
Gröna Lund

Kijk voor meer informatie op: www.uploadcinema.net

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht