Ingezonden persbericht


Legendary Shack Shakers overvallen Leeuwarden

De uitzinnige southern bluesrock van The Legendary Shack Shakers (Nashville, USA) zal op dinsdag 6 juli café de Gloppe doen schudden op zijn grondvesten. Hank Williams III noemde de uit Nashville afkomstige band al 'De beste live-band van Amerika' en ook Led Zep's Robert Plant is groot fan. De fundering van de Gloppe wordt natuurlijk eerst getest door een lokaal voorprogramma. De aanvang is 20.00 uur, de entree vijf euro.

The Legendary Shack Shakers spelen alsof hun leven er vanaf hangt. De graatmagere, maar woeste voorman J.D. Wilkes neemt daarin het voortouw. Met gierende gitaren wordt hij hierin gesteund door Duane Denison, die vorig jaar nog met Jesus Lizard een wereldtour deed. Tel daar een donderende ritmesectie bij op en het wordt duidelijk waarom ook Jello Biafra van The Dead Kennedys onder de indruk is van dit viertal. De band wringt het maximale uit iedere noot van deze energieke mix van polka, punk, country en delta blues.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en zal deze optredens aanvullen met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Podium Asteriks zal zich uiteindelijk in de theaterzaal van de Blokhuispoort vestigen; op het moment vinden er ook shows in Muziekcafé Mukkes en de Gloppe plaats.

Wat: Podium Asteriks - www.podiumasteriks.nl

Wie: The Legendary Shack Shakers + Local support

Waar: Muziekcafé Gloppe, Poststraat 21, 8911 GX, Leeuwarden

Wanneer: dinsdag 6 juli, 20.00 uur