Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT
2010/YG68

Buitenpost, 29 juni 2010

Wethouder Antuma voor 1 dag circusdirecteur
Afsluiting project 'HARTstikke Gezond in Boelenslaan'

Dinsdag 6 juli om 14.00 uur opent wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen voor dorpshuis De Smoutte het circus van de peuters en basisschoolkinderen Boelenslaan. Deze voorstelling wordt gegeven ter afsluiting van het project 'HARTstikke Gezond in Boelenslaan'. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

In samenwerking met Circus Kristal laten de kinderen allerlei circuskunsten zien. Het belooft een vrolijke, kleurrijke middag te worden! VOOR en DOOR de kinderen, dat is de kracht van het project HARTstikke gezond. Zij hebben de afgelopen jaren vele goede ideeën ingebracht en uitgevoerd samen met hun ouders, die ook voor het circus weer druk in de weer zijn met de voorbereidingen.

Wie Boelenslaan binnenrijdt kan genieten van de prachtige speelpleinen, voorheen gewone schoolpleinen. Deze zijn een blijvend resultaat van het project. Na 4 jaren lijken de omstandigheden voor gezond opgroeien te zijn verbeterd in Boelenslaan. Enkele voorbeelden: . Kinderen en ouders zeggen zelf bewuster met de gezondheid om te gaan, . er wordt meer fruit meegenomen naar school,
. kinderen hebben diverse sporten uitgeprobeerd,
. scholen hebben een eigen voedingsbeleid opgesteld, . leerkrachten zijn extra getraind
. de beide basisscholen en het sociaal cultureel werk weten elkaar goed te vinden. GGD Fryslân komt na de zomer met een officieel rapport met onderzoeksresultaten.

Naast de gemeente Achtkarspelen nemen Stichting Timpaan Welzijn, GGD Fryslân, de basisscholen, sportverenigingen en peuterspeelzaal deel aan het project. De gemeente heeft de projectleiding, GGD Fryslân coördineert het project.

Volgend schooljaar willen de basisscholen in Boelenslaan verder met het programma Gezonde School Fryslân. De prima behaalde resultaten zakken hierdoor niet weg, maar worden stevig neergezet in het specifieke gezondheidsbeleid van elke school.




Gemeente Achtkarspelen