Eerste actiedag personeel Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

02/07/2010 15:36

ABVAKABO FNV

Persuitnodiging

Eerste actiedag personeel Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

Zoetermeer, 2 juli 2010

Wat? Personeel Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) komt in actie voor nieuwe cao

Wanneer? Dinsdag 6 juli, 12:30 uur - 13:30 uur

Waar? Verpleeghuis Tamarinde, Neckardreef 6, 3562 CN Utrecht

Wie? Abvakabo FNV, werknemers Tamarinde

Op dinsdag 6 juli vindt in Utrecht de eerste actie plaats voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg, waarvoor de onderhandelingen onlangs zijn stukgelopen. Na deze aftrap breekt er een periode van meerdere acties aan. Abvakabo FNV heeft in de afgelopen maanden met de andere vakbonden hard gewerkt om dit te voorkomen, maar nu de laatste deadline van 1 juli ook is verstreken zal het actietraject gestart worden voor de ruim 400.000 medewerkers. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om bij deze aftrap aanwezig te zijn.

Bij de actie presenteren Abvakabo FNV en het personeel van Tamarinde nogmaals de eisen aan de werkgevers en stellen daarbij een ultimatum. Voor werknemers in de zorg zijn de essentiële punten de leeftijdsdagen, vrijstelling van diensten voor medewerkers van 55 jaar of ouder en de toeslag voor onregelmatig werk en inconveniënte uren. Pas als aan deze eisen is voldaan, zal de actieperiode eindigen.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Abvakabo FNV ondersteunt haar leden bij conflict en carrière in elke fase van hun loopbaan.