Persbericht

Double-Take® Software biedt alles in één oplossing met Double-Take® Flex voor High Performance Computing Nieuw product vereenvoudigt massaopslag en opslagbeheer voor onderdelen in het Windows HPC Server 2008 computernetwerk

Brussel, 6 juli 2010 - Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK) introduceert Double-Take Flex voor High Performance Computing (HPC). Het is de enige alles in één oplossing voor schijfloze iSCSI-boot voor Microsoft Windows HPC Server 2008 R2-opslag, opstarten en boot-volumebeheer. Door Double-Take Flex voor HPC kunnen bedrijven HPC boot-volumes in hun computernetwerk virtualiseren, consolideren, delen en centraal beheren.

Double-Take Flex voor HPC vergroot de functionaliteit in de iSCSI SAN-infrastructuren voor Windows HPC Server-klanten en biedt een krachtige, onderliggende iSCSI-opslagserver die speciaal ontwikkeld is voor het delen van de boot-images van HPC-netwerken. Het is een allesomvattende oplossing die alle technologie combineert die nodig is om de inzet van honderden schijfloze HPC-computernetwerken te automatiseren. De oplossing omvat de iSCSI-serviceprovider, centraal beheerde back-end opslag en boot-image beheer.

Double-Take Flex voor HPC werkt eveneens met andere iSCSI-aanbieders waardoor de high-end capaciteiten van de bestaande SAN's bij klanten uitgebreid worden. Via dezelfde onderdelen in de computernetwerken kunnen klanten de functionaliteit van Double-Take Flex en Double-Take Flex voor HPC gebruiken. Hierdoor kunnen klanten desktops inrichten voor zowel eenvoudige kantoortaken overdag als high performance computergebruik 's nachts.

Double-Take Flex voor HPC kenmerkt zich door:


- Eenvoudig beheer: voor de ontwikkeling van Double-Take Flex voor HPC moesten klanten het tijdrovend en kostbare handmatige proces doorlopen waarbij ieder boot-volume individueel gekoppeld werd aan een onderdeel in het HPC-computernetwerk. Nu kunnen klanten tegelijkertijd alle boot-volumes creëren en opslaan door een enkel master boot-volume te delen met alle onderdelen in het computernetwerk. Op hetzelfde moment kunnen aparte onderdelen ingezet worden voor individuele verschillen.
- Flexibiliteit: Met Double-Take Flex voor HPC is het mogelijk om op een eenvoudige en kosteneffectieve manier onderdelen van computernetwerken een nieuwe bestemming te geven of aanvullende non-HPC-klanten voor andere boot-from-SAN's te gebruiken.
- Betrouwbaarheid: Het gebruik van honderden netwerkschijven tegelijkertijd kan erg onbetrouwbaar zijn vanwege de bewegende onderdelen van de schijven. Met Double-Take Flex voor HPC kunnen deze onbetrouwbare harde schijven vervangen worden door een betrouwbare en centraal beheerde op software gebaseerde schijfloze iSCSI-boot-oplossing.
- Kosten: Geconsolideerde schijven met Double-Take Flex voor HPC vergemakkelijken aankoop-, stroom- en koelingvereisten.
- Veiligheid: In bepaalde HPC-omgevingen moeten schijven nauwkeurig beheerd worden. Door minder schijven in te zetten, kunnen bedrijven het beheer van fysieke schijven aanzienlijk verbeteren. Hierdoor ontstaat een beter veiligheidsniveau.
- Leertraject: Double-Take Flex voor HPC plaatst alle onderdelen voor diskloze HPC-boot op een plaats met één vendor en zet bekende PXE-boot-technologie in.

"Windows HPC Server 2008 biedt eersteklas performance en haalt voordeel uit bestaande technologische investeringen en kennis. Daarnaast maakt het grootschalig computerbeheer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Double-Take Flex voor HPC biedt klanten toegevoegde waarde zodat zij hun werk slim en efficiënt kunnen uitvoeren," zegt Mutlu Kurtoglu, Group Product Manager, Technical Computing, bij Microsoft Corporation.

"Double-Take Flex voor HPC is een alles in één softwareoplossing die de inzet van honderden schijfloze onderdelen van HPC-computernetwerken automatiseert. Het biedt klanten een complete omgeving van waaruit desktop en server boot-volumes gevirtualiseerd, gedeeld en centraal beheerd kunnen worden," zegt Peter Doens, Sales Manager Benelux bij Double-Take Software.

Links

- Double-Take Software Web site: http://www.doubletake.com
- Double-Take Software on Twitter: http://twitter.com/doubletake
- Double-Take Flex for HPC: http://www.doubletake.com/english/products/double-take-flex/Pages/hpc.aspx