Politie Zeeland


---

1258-2010 Rijbewijs ingevorderd in Sas van Gent
Agenten van de Zeeuwse politie hebben in de nacht van maandag op dinsdag om ongeveer 00.15 uur het rijbewijs van een 48-jarige Belg ingenomen.
De agenten zagen de man rijden over de Westkade. Hij reed slingerend en had een onzekere rijstijl. De agenten besloten de man te controleren. Ze lieten hem een blaastest doen waaruit bleek dat hij meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ook verklaarde de man zelf dat hij softdrugs had gebruikt. De 48-jarige Belg uit Gent kon meteen zijn rijbewijs inleveren.

1259-2010 Auto bijna gestolen in Terneuzen
Om ongeveer 01.00 uur wilde een bewoner van de Beatrixstraat in Terneuzen naar bed gaan toen hij het portier van een auto hoorde dichtslaan.
Kort hierna hoorde hij een motor starten. Aan het geluid van de motor kon de man horen dat het de auto van zijn vrouw was die startte. Aangezien zijn vrouw al lag te slapen kwam dit hem erg vreemd over en hij besloot een kijkje te gaan nemen.

Hij opende de voordeur en zag tot zijn stomme verbazing dat de auto van zijn vrouw wegreed. De man aarzelde geen moment en rende heel hard achter de auto aan en toen hij vlakbij de auto was, schreeuwde hij heel hard: "STOPPEN!" De bestuurder van de auto schrok daar kennelijk zo van dat de motor uitviel, hij het portier opende en er als een bezetene vandoor ging.

De man is direct de politie gaan bellen en twee buurtbewoners zijn nog hard achter de autodief aangerend. Ze konden hem niet te pakken krijgen. De bewoner van de Beatrixstraat heeft aangifte gedaan van poging diefstal van de auto. Door de politie zijn, na onderzoek in de auto, voorwerpen in de auto aangetroffen die in beslag genomen zijn voor het afnemen van sporen. (vingerafdrukken, geursporen etc.)