Ingezonden persbericht


Wat je nog niet wist van The Amsterdam Dungeon..
Mysterieuze geheimen van Nederland

Amsterdam 6 juli 2010 - De bezoekers van The Amsterdam Dungeon krijgen een exclusief kijkje in de duistere geschiedenis van Nederland. De geschiedenis van Nederland zit vol geheimen en mysteries die jij nog niet wist, maar bij The Amsterdam Dungeon komen deze geheimen aan het licht! The Amsterdam Dungeon biedt de bezoekers verschillende shows aan over de duistere geschiedenis van Nederland. Deze shows gaan over bekende onderwerpen in de geschiedenis, zoals de VOC en Rembrandt maar er zit nét een duister randje aan deze verhalen. Het is een leuke, griezelige en interactieve manier om meer te leren over de geschiedenis.

Waar Rembrandt nog meer van hield...
Dat Rembrandt een fantastische schilder en kunstenaar was valt niet te ontkennen, maar het verhaal van zijn minnares wordt heel vaak nog achterwege gelaten.. Wist u dat Geertje Dirx het kindermeisje van Rembrandt's zoon, zijn minnares was? Er was niet alleen een kindermeisje, maar ook een huishoudster. Geertje Dirx werd ontzettend jaloers en werd zelfs een beetje gestoord toen zij er achterkwam dat Rembrandt er naast haar NOG een minnares op nahield, zijn huishoudster! Zelfs zo gek dat Rembrandt haar liet opsluiten in een gekkenhuis. Benieuwd hoe het met Geertje Dirx gaat? In The Amsterdam Dungeon zijn Geertje en haar kwelgeesten levensecht te bewonderen!

Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis waar alleen in The Dungeon over gesproken wordt Ooit gehoord van Meynes Cornelis? Dit is de heks die het heksenhuis bewoond in The Amsterdam Dungeon. Meynes is een middeleeuwse heks die werd veroordeeld voor hekserij. Tijdens de heksenjacht in de Middeleeuwen zijn er in Nederland 155 'heksen' berecht. De aantallen van heksen die werden veroordeeld in Europa en Amerika liggen veel hoger. In totaal belandden er meer dan duizenden vrouwen en mannen op de brandstapel. Meynes Cornelis ontkwam en heeft zich nu verscholen in de kelders van The Amsterdam Dungeon.

Geronselde bemanning
In the Amsterdam Dungeon kan jij ontdekken of jij de VOC-mentaliteit bezit en opgewassen bent tegen alle gevaren van de zee en zelfs de bemanning. De VOC is altijd in Nederland blijven bestaan, zelfs demissionair minister-president Jan-Peter Balkenende verwees nog naar de VOC mentaliteit. VOC was een van de machtigste vloten in de 17e eeuw. De 17e eeuw was de gouden eeuw in Nederlandse geschiedenis. Er waren koloniën, macht en heel veel handel. Duizenden matrozen gingen je voor, maar de vraag is natuurlijk of jij het er levend vanaf brengt..

Er blijven altijd geheimen verscholen in The Amsterdam Dungeon, die door jou ontdekt kunnen worden! In totaal zijn er 11'live' shows achterelkaar te bewonderen in The Amsterdam Dungeon. De shows zijn verhalen over magere Hein, de bloedige Inquisitie en de Pest die over het land ging waaiden. Tijdens de shows wordt er gegriezeld en kennis gemaakt met de duistere geschiedenis van Nederland. Om de rillingen van te krijgen!

The Amsterdam Dungeon biedt bezoekers een kijkje in de duistere geschiedenis van Nederland. Met professionele acteurs, special effects en prachtige decors is dit een unieke ervaring. Leer op een leuke, interactieve en soms griezelige manier over de geschiedenis van Nederland. Alles in The Amsterdam Dungeon is gebaseerd op historische feiten, zo wordt er o.a. verteld over de minnares van Rembrandt, de VOC en de Pest. The Amsterdam Dungeon is dé must-see attractie van Nederland! The Dungeon valt onder Merlin Entertainments Group met attracties over de hele wereld, zoals Legoland, Madame Tussauds en SEA LIFE. Zie voor meer informatie www.theamsterdamdungeon.nl.