Provincie Overijssel

Persbericht
.

6 juli 2010

39 kandidaten voor burgemeestersvacature Dalfsen

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr G.J. Jansen, heeft 39 sollicitaties ontvangen voor de burgemeesterspost in Dalfsen. Onder de sollicitanten bevinden zich 10 vrouwelijke kandidaten.

Achtergrond sollicitanten
27 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, 12 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 12 sollicitanten zijn lid van het CDA, 9 van de PvdA, 9 van de VVD, 3 van D66, 3 van de CU, 1 van GroenLinks, 1 van een lokale partij en van 1 kandidaat is niet bekend of deze is aangesloten bij een politieke partij.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 11 juni tot 2 juli 2010. De burgemeestersvacature in deze ca. 27.000 inwoners tellende gemeente is op 16 februari 2010 ontstaan door het vertrek van burgemeester L.V. Elfers naar de gemeente Steenwijkerland. Op dit moment wordt de burgemeesterspost waargenomen door de heer mr. W.P.M. Urlings.

Hoe verder?
Met het door de gemeenteraad van Dalfsen vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling vóór medio oktober vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er op 1 januari 2011 een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Dalfsen.