6 ge nomineerden Vlaamse Leeuw van de Export 2010 bekend

06/07/2010 16:31

FLANDERS INVESTMENT & TRADE - FIT

Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen of kortweg FIT, reikt jaarlijks de "Leeuw van de Export" uit, de belangrijkste exportprijs van Vlaanderen. Alleen een Vlaams bedrijf dat uitzonderlijk sterke prestaties heeft neergezet op het vlak van het internationaal ondernemen, kan deze "koning onder de prijzen" binnenrijven. De 6 genomineerden in 2010 zijn: Ecorem, Financial Architects, Sky Man International, Vermeiren Princeps, Visys en Waterleau Group.

FIT geeft met de "Leeuw van de Export" Vlaamse bedrijven die internationaal scoren een flinke duw in de rug en stelt hen als goed voorbeeld van hun concullega's. Internationaal ondernemen is immers van levensbelang voor de Vlaamse economie en FIT doet er alles aan om dat idee blijvend te promoten in Vlaanderen.

Sinds 2002 wordt de Leeuw van de Export, de "koning onder de prijzen", jaarlijks uitgereikt aan een Vlaams bedrijf dat toonaangevende prestaties heeft neergezet op het vlak van de export. Om mee te doen moet een bedrijf een uitgebreid dossier samenstellen met exportresultaten, financiële gegevens, innovaties, enz... van het afgelopen jaar. Elke deelnemer moet ook aantonen hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). FIT hecht daar veel belang aan.

Een jury van experts oordeelt in 2 ronden, in juni en in augustus, over wie het schopt tot de laatste 6 genomineerden en wie uiteindelijk de "Leeuw van de Export" wegkaapt. Elk van de genomineerden rijft een aanzienlijk prijzenpakket binnen. De eindwinnaar mag bovendien met trots de titel van "Leeuw van Export" voeren.

De eerste juryronde is net achter de rug en de 6 genomineerden zijn bekend. Het gaat om:

* Ecorem uit Aartselaar (advies, studie en engineering in de milieusector)

* Financial Architects uit Merelbeke (geintegreerde software oplossingen voor de bancaire wereld)

* Sky Man International uit Boom (suspended power access specialists)

* Vermeiren Princeps uit Bornem (producent van koekjes)

* Visys uit Hasselt (digitale optische sorteermachines)

* Waterleau Group uit Herent (environmental services and solutions)

Eén van deze bedrijven met naam zal op woensdag 8 september in de Skyhall te Zaventem op een groots event en onder massale belangstelling van andere Vlaamse bedrijven die internationaal actief zijn, de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen. In aanwezigheid van zowat alle 70 buitenlandse vertegenwoordigers van FIT, 700 Vlaamse exporterende bedrijven en een aantal 'captains of society' krijgt de "Leeuw van de Export 2010" (de 9ste editie) alle aandacht - een referentie van formaat.

Voor meer informatie, surf naar www.flandersinvestandtrade.be of contacteer:

Bart Matheï

Algemeen secretaris en woordvoerder

Flanders Investment & Trade

Gaucheretstraat 90, B-1030 Brussels, Belgium

GSM: +32 473 366 975

Tel.: +32 2 504 87 11

Fax.: +32 2 504 88 99

e-mail: bart.mathei@fitagency.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel