Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum verzending: 6 juli 2010


---

YFU-studenten nemen Schiphol over

Het is een drukte van jewelste op Schiphol. De internationale uitwisselings-studenten van YFU (Youth for Understanding) nemen afscheid. Zij verbleven het afgelopen jaar in Nederland om Nederlands te leren en onze cultuur te ontdekken. Een emotioneel afscheid volgt. Gastouders, -broers en -zusjes, vrienden en klasgenoten hebben zich verzameld om de studenten uit te zwaaien. Het afscheid valt de studenten zwaar, maar het vooruitzicht om terug te keren naar het thuisland maakt ze toch ook gelukkig.

Begrip en tolerantie
YFU is een internationale non-profit organisatie die zich al meer dan vijftig jaar inzet om begrip en tolerantie voor culturele verschillen te bevorderen. Door de educatieve uitwisselingen die YFU aan jongeren van 15 tot 18 jaar biedt kunnen zij een schooljaar bij een gastgezin in het land van hun keuze wonen. Hierdoor leren zij een andere cultuur van binnenuit kennen.

Geweldig, gastvrij gezin gezocht!
In augustus komt er een nieuwe groep internationale studenten naar Nederland om hier een schooljaar (11 maanden) middelbaar onderwijs te volgen. Zij zijn qua karakter net zo divers als qua nationaliteit. Voor deze studenten zijn wij op zoek naar een gastvrij gezin dat hen in huis wil verwelkomen. Door niet alleen je huis, maar ook je hart open te stellen voor een ander, verrijk je ook je eigen leven. Dit is uw kans om de wereld in huis te halen en de cultuur van uw gastkind te leren kennen. Tevens zult u ervaren dat u ook meer over uw Nederlandse cultuur zult leren, omdat uw gastkind veel vragen zal stellen. Legt u uw gastkind uit hoe kaas gemaakt word? Waarom we op 30 april massaal in het oranje gehuld zijn? En wie Anne Frank is? U gastkind verwacht bij aankomst op Schiphol waarschijnlijk dat u "wooden shoes" draagt. Hoog tijd dat we dit fabeltje eens uit de wereld helpen. Helpt u mee?

Neem voor meer informatie contact op met YFU, telefoonnummer 0297-26 48 50, of schrijf u in als gastgezin op onze website: www.yfu.nl.



Ingezonden persbericht