Universiteit Leiden

Aanbesteding studentenhuisvesting Lammenschanspark Leiden van start gegaan

Op 30 juni is de aanbesteding van start gegaan voor de bouw van studentenhuisvesting voor maximaal 2000 studenten in het Lammenschanspark. Met de herontwikkeling van dit gebied tot een studentencampus wil de gemeente Leiden het tekort aan studentenhuisvesting substantieel terugdringen.

Commercieel programma

De kaders zoals de gemeente Leiden deze stelt voor de herontwikkeling, bieden naast realisatie van studentenhuisvesting ook ruimte voor een aanvullend commercieel programma. De gemeente wil de markt zoveel mogelijk vrijheid geven voor de invulling hiervan.

Studeren=Leiden

'Studeren staat synoniem aan Leiden', zegt Pieter van Woensel, wethouder Ruimtelijke Ordening en Studentenzaken, 'Onze stad is de oudste universiteitsstad van Nederland. Hoogwaardige en voldoende studentenhuisvesting is daarom een vereiste. Met de herontwikkeling van het Lammenschanspark willen we het tekort aan studentenwoningen terugdringen.'

Tekort terugdringen

De gemeente gunt de opdracht uiteindelijk aan de partij die laat zien het tekort aan studentenhuisvesting substantieel te kunnen terugdringen. Daarnaast moet het plan ruimtelijk en functioneel goed aansluiten op de omgeving en op zowel de korte als lange termijn voorzien in een goed leefklimaat.

Vijf partijen

De gemeente selecteert en contracteert door een aanbestedingsprocedure een marktpartij (of een combinatie van marktpartijen) voor de herontwikkeling. De procedure bestaat uit een selectiefase en een gunningfase. In de selectiefase, die nu is gestart, kunnen geĂŻnteresseerde partijen inschrijven. De gemeente selecteert maximaal vijf partijen. Die worden uitgenodigd zich in te schrijven voor de gunningfase. De opdracht wordt gegund op basis van de 'Economisch Meest Voordelige Inschrijving' (EMVI).

Op de website over het project Herontwikkeling Lammenschanspark staat achtergrondinformatie en nieuws over het project.

(6 juli 2010/Bron: gemeente Leiden)