Ingezonden persbericht


TOUR DE FRANCE LIVE OP EUROSPORT EN EUROSPORT HD

Eurosport vervolgt de sportzomer in stijl met de 97ste editie van de Tour de France. La Grande Boucle wordt verreden van zaterdag 3 tot en met zondag 25 juli en start dit jaar in Rotterdam. Eurosport doet uitgebreid verslag met meer dan 80 uur live televisie, drie on site camera- en reportageteams en uitzending in native HD.

Eurosport begint haar verslaggeving komende donderdag, 1 juli, om klokslag 18:00 uur. Dan is de officiële presentatie van de 20 deelnemende ploegen (ook in Rotterdam) live te zien, inclusief interviews met de ploegleiders. Daaraan voorafgaand, vanaf 17:30 uur, volgt een speciale aflevering van (het jubilerende) Planet Armstrong, waarin de meest opzienbarende fragmenten rondom Lance Armstrong van het lopende wielerseizoen nog eens voorbij komen.

De verslaggeving zelf vangt aan bij de start van de proloog, op zaterdag 3 juli in Rotterdam, om 17:30 uur, waarna op 4 juli de eerste echte etappe wordt verreden, van Rotterdam via Zeeland naar Brussel. Daarna wordt de karavaan nog zo'n 3.400 kilometer lang op de voet gevolgd naar Frankrijk. Eindbestemming, als altijd, is op 25 juli de Champs Elysées in hoofdstad Parijs.

Van elke etappe zendt Eurosport live de laatste drie uren, tot aan de finish uit, startend om ongeveer kwart over twee 's middags. Tijdens de uitzendingen wordt eerst kort teruggeblikt op de ontwikkelingen in de koers van die dag, waarna rechtstreeks verslag wordt gedaan van de verdere etappe. Ook komen interviews met de meest opvallende renners voorbij. De bergetappes worden van start tot finish rechtstreeks uitgezonden.

Elke avond, van 22:00 tot 22:55 uur, blikt Eurosport terug op de rit van die dag. Daarbij komen de meest interessante momenten nog eens in beeld, voorzien van het originele live-commentaar, en kijkt Eurosport vooruit naar de volgende etappe. Elke avond, na de Highlights, wordt in Planet Armstrong stilgestaan bij de vorderingen van King Lance en zijn rivalen.

Voor hen, die de Tour vanachter hun PC willen volgen, biedt de Eurosport Player uitkomst. Want met die Player kijkt men online naar de uitzendingen van Eurosport, Eurosport HD en Eurosport 2 (en naar evenementen die niet op- tv te zien zijn). Meer informatie over de Eurosport Player is te vinden op eurosportplayer.com.

Het tour-commentaar is in handen van Danny Nelissen, Jeroen Blijlevens en Martijn Berkhout.




Ingezonden persbericht