Ingezonden persbericht


Persbericht, 6 juli 2010

In het Dutch Culture Centre te Shanghai

World Expo Shanghai zet Nederlandse voetbalfilms in de schijnwerpers

Het Dutch Culture Centre presenteert vanavond op de Wereldtentoonstelling in Shanghai een speciaal programma met Nederlands voetbalfilms. Het programma bestaat uit de documentaires JOHAN CRUIJFF - EN UN MOMENTO DADO en AJAX, DAAR HOORDEN ZIJ ENGELEN ZINGEN.

Voordat de wedstrijd tussen Nederland en Uruguay vanavond (6 juli) van start gaat organiseert het Dutch Culture Centre de vertoning van twee Nederlandse voetbal films. Het Dutch Culture Centre is een Nederlands cultuurpaviljoen dat deze maanden, tijdens de Wereld Expo in Shanghai, veel Nederlandse cultuur brengt. Maar niet alleen cultuur dus nu, maar ook voetbal. Vanwege het enthousiasme in Nederland voor zijn nationale team dacht het DCC voor deze speciale avond cultuur en sport met elkaar te verbinden.

In JOHAN CRUIJFF - EN UN MOMENTO DADO van regisseur Ramon Gieling draait het om de periode dat Johan Cruijff voor FC Barcelona speelde, en de sportieve en culturele impact die hij heeft gehad op de club, de aanhang en de rest van Catalonië.

AJAX, DAAR HOORDEN ZIJ ENGELEN ZINGEN van Roel van Dalen toont de Amsterdamse voetbalclub achter de schermen tijdens het seizoen 1999 - 2000.

Het Nederlandse voetbal filmprogramma wordt georganiseerd door het Dutch Culture Centre in samenwerking met de Netherlands China Arts Foundation en het Eye Film Institute Nederland.

Het volledige programma van het Dutch Culture Centre is te vinden op www.2010dcc.com.


---

Noot voor de redactie -