Rijksuniversiteit Groningen

Persbericht
Rijksuniversiteit Groningen / nummer 115/ 6 juli 2010

Rijksuniversiteit Groningen lauwert excellente studenten en alumnus Jelle Brandt Corstius

Student rechtsgeleerdheid Pieter Huizing is dit jaar de winnaar van de de University of Groningen Excellence Award. Hij werd daartoe verkozen uit de groep van negen excellente studenten (van iedere faculteit één) die dit jaar de GUF-100 prijs van de RUG ontvingen. Dit gebeurde tijdens de besloten officiële afsluiting van het academische jaar op vrijdag 2 juli. Bij diezelfde gelegenheid kreeg ook Alumnus van het Jaar 2010, Jelle Brandt Cortius, zijn onderscheiding uitgereikt.

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Groninger Universiteits Fonds (GUF). Tot vorig jaar werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf 2010 de prijzen jaarlijks uit te reiken. De University of Groningen Excellence Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100 prijzen.

Excellence Award

Pieter Huizing was behalve winnaar van een GUF-100 prijs ook de uitverkorene voor de University of Groningen Student Excellence Award: een studiebeurs van 2500 euro voor onderzoek of een verblijf aan een buitenlandse universiteit. Huizing studeert Internationaal en Europees Recht en Internationale Betrekkingen & Internationale Organisatie. Hij volgde daarnaast een 'summerschool' over conflictpreventie aan de London School of Economics en verbleef vier maanden aan de Nederlandse ambassade in Tripoli. Momenteel doet hij een project bij een advocatenkantoor in Amsterdam en Hong Kong. Huizing deed bovendien vakken in Parijs en New York en volgde het honours programma aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG. Buiten zijn studie is hij betrokken bij de studentenvereniging Unitas en was hij voorzitter van the European International Model United Nations (een wereldwijde studentenconferentie).

Negen winnaars

De negen winnaars van de GUF-100 prijzen zijn Pieter Huizing (Faculteit Rechtsgeleerdheid), Erik Meinema (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap), Clazina Wansbeek (Faculteit Wijsbegeerte), Teelkien van Veen (UMCG/Medische Wetenschappen), Abel Knotnerus (Faculteit der Letteren), Anne Lexmond (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Ellen van Holstein (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), Erik Berndt (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) en Ward Romeijnders (Faculteit Economie en Bedrijfskunde). Zij hebben allen een prijs van 2500 euro ontvangen uit handen van de voorzitter van het GUF, prof.dr. P.C. van der Kruit.

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius ontving tijdens de ceremonie de titel Alumnus van het Jaar 2010 van de RUG. De journalist, correspondent en programmamaker kreeg uit handen van Rector Magnificus en juryvoorzitter Frans Zwarts een kunstwerk van de Groninger kunstenaar Jan Steen als blijk van waardering voor uitzonderlijke maatschappelijke prestaties.




Rijksuniversiteit Groningen