Ingezonden persbericht


Persbericht
5 juli 2010

NIEUWE DIRECTIE VOOR HET VEEM THEATER

Met ingang van 14 juni 2010 is Bojana Mladenovi? benoemd tot algemeen directeur en artistiek leider van hetveem theater in Amsterdam. Zij volgt Marcel Bogers op die hetveemtheater in oktober 2009 verliet. Renate Zentschnig heeft in de tussenliggende periode de artistieke leiding waargenomen.

Bojana Mladenovi? zal hetveem theater verder ontwikkelen tot een internationaal en open platform. De focus zal liggen op onderzoek, dialoog en uitwisseling tussen makers en spelers in de mime en in andere disciplines, theoretici uit binnen- en buitenland en geïnteresseerde bezoekers. Er zal een open en kritische benadering zijn van de ontwikkelingen in het bredere veld van de podiumkunsten in Europa.

Bojana Mladenovi? (Belgrado, 1976) werkte na haar dansopleiding als dansperformer en theatermaker. In Belgrado was zij initiatiefnemer bij de oprichting van instellingen zoals Station, Service for Contemporary Dance en Nomad Dance Academy. In 2008 voltooide zij haar studie aan DasArts (De Amsterdamse School/Advanced Research in Performing Arts). Aansluitend bleef zij als adviseur aan DasArts verbonden. Haar werk als maker is in Nederland te zien geweest in het Something Raw Festival (Vincent and me, 2010 en Violet, 2009). Samen met Sarah van Lamsweerde en Norberto Llopis Segarra richtte ze in 2009 Stichting TriTigri op. Ze is tot recent als performer actief geweest in werk van o.a. Dogtroep, TG Space, Nicole Beutler en Ivana Müller.

Met de opvolging per eind juni van vertrekkend zakelijk leider Kootje Krüse (naar EGPC) door Sietske de Haan (eerder zakelijk leider van Urban Myth in Amsterdam en van Unieke Zaken in Alkmaar) verheugt hetveem theater zich op de start van een nieuw seizoen met een geheel nieuwe directie.