HP Spartacote(R), Inc. en Baril Coatings kondigen wereldwijde joint-venture aan met de oprichting van HP Spartacote(R) International, Inc. 06/07/2010 20:39

PR Newswire

GOLDEN, Colorado, July 6, 2010 /PRNewswire/ --
Baril Coatings, een multinationale fabrikant van innovatieve Dual Cure Chemistry coatings in het bezit van het ISO 14001 certificaat, en HP Spartacote(R), Inc. hebben het genoegen de oprichting aan te kondigen van HP Spartacote(R) International, Inc. Binnen het kader van deze nieuwe overeenkomst zal HP Spartacote(R) International, Inc. de exclusieve buitenlandse productie- en distributietak buiten Noord-Amerika vormen voor de gepatenteerde coatingproducten voor betonvloeren van HP Spartacote(R), Inc.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100701/LA29773LOGO) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100701/LA29773LOGO)

Momenteel produceert HP Spartacote(R), Inc. gepatenteerde polyaspartic vloercoatings onder exclusieve licentie in de Verenigde Staten. (V.S.-octrooien: 6.833.424 & 7.169.876). De internationale octrooirechten van deze technologie zijn in handen van Baril Coatings BV. Baril Coatings, dat gevestigd is in Nederland, bezit verschillende productie-en distributiecentra over de hele wereld, waarvan één in de Verenigde Staten. Baril produceert momenteel deze technologie onder de merknaam Dual Cure Chemistry (DCC), een leider in coatings van hoge kwaliteit voor uiteenlopende soorten metalen ondergronden en OEM-toepassingen.

Dit nieuwe samenwerkingsverband stelt Baril in staat om in de sector van de coating van betonnen vloeren te diversifiëren, terwijl HP Spartacote(R), Inc. de nodige wereldwijde contacten verkrijgt om aan de toenemende vraag in nieuwe markten te kunnen voldoen.

"We zijn blij ons nieuwe samenwerkingsverband met Baril Coatings en de oprichting van HP Spartacote(R) International, Inc. aan te kunnen kondigen," zegt Sean Shiers, President van HP Spartacote(R), Inc. "Dankzij de combinatie van de ruime ervaring van Baril en de vakkennis van HP Spartacote(R) op het gebied van coatings van betonnen vloeren versterken we de positie van beide bedrijven. Onze nieuwe vennootschap met Baril Coatings maakt het voor ons mogelijk om onze buitenlandse klanten beter van dienst te kunnen zijn met gelokaliseerde aanpassingen."

Dave Harmon Jr., President van Baril Coatings USA verklaarde: "HP Spartacote(R) bevindt zich nu in een positie om uit te groeien tot een wereldwijd toonaangevende leverancier van deze unieke polyaspartic vloercoating van hoge kwaliteit." Harmon vervolgt: "De wereldwijde patentbescherming van Baril voor DCC-technologie maakt het voor HP Spartacote(R), Inc. mogelijk om te groeien in nieuwe markten met het aanbod van een product dat wat prestaties betreft enig is in zijn soort."

"Baril Coatings heeft zich altijd toegelegd op duurzame
coatingoplossingen voor haar klanten," zegt Geert Duijghuisen, President en C.E.O. van Baril Coatings BV. "Deze nieuwe samenwerking maakt het voor ons mogelijk om het toepassingsgebied van de formidabele Dual Cure Chemistry van Baril in de vloercoatingmarkt te verruimen. We zien enorme mogelijkheden in de verbreding van onze productieaanwezigheid door het verhogen van ons bestaande aanbod van duurzame toepassingen van hoge kwaliteit op het gebied van staal- en OEM-coatings met kwaliteitcoatings van betonnen vloeren."

Baril Coatings BV, +31(0)73 6419 890; of HP Spartacote(R), Inc., +1-866-966-1DAY (1329)






-