Gemeente Wervershoof


* Wetsvoorstel fusie Wervershoof met Medemblik en Andijk ook door Eerste Kamer



Wetsvoorstel fusie Wervershoof met Medemblik en Andijk ook door Eerste Kamer

06-07-2010 20:55
De samenvoeging van de gemeenten Wervershoof, Andijk en Medemblik is een feit. Ook de Eerste Kamer heeft nu haar goedkeuring uitgesproken.

Het Arhi wetsvoorstel (Arhi = Algemene Regels Herindeling) dat door beide kamers is aangenomen, regelt de vrijwillige samenvoeging van de drie gemeenten in de nieuw te vormen gemeente Medemblik. Officieel gaat de herindeling (fusie) per 1 januari aanstaande in. Hiermee ontstaat - zo zegt de memorie van toelichting op het wetsvoorstel- een " nieuwe bestuurskrachtige en tevens duurzame gemeente met een duidelijke eigen identiteit, met een samenhangende landschappelijke structuur, een vitaal gemeenschapsleven en een sterkere en diverse economische structuur. Voorts draagt de vorming van de nieuwe gemeente bij aan evenwichtiger bestuurlijke verhoudingen in de regio West-Friesland."

Het voorstel is 20 april jl. al aangenomen door de Tweede Kamer. PvdA, GroenLinks, D66, VVD, ChristenUnie, SGP en CDA stemden voor. De plenaire behandeling door de Eerste Kamer vond plaats op 5 jul en het voorstel is op 6 juli na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. ChristenUnie, SGP, PvdA, CDA, VVD, D66, GroenLinks en Fractie-Yildirim stemden voor.

Na onertekening door de betrokken ministers en de Koningin wordt de wet officieel bekrachtigd door publicatie in het staatsblad. Zie ook de bekendmaking op de website van de Eerste Kamer.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171