Dura Vermeer

Waddinxveen - 06 juli 2010

Vervuilde grond Alblas-terrein versneld afgevoerd

Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF (een samenwerking van Dura Vermeer Bouw Leidschendam en Bouwfonds Ontwikkeling) is vandaag gestart met het treffen van voorbereidingen voor het afvoeren van circa 3000 m3 vervuilde grond op het bouwterrein aan de Zuidkade in Waddinxveen.

Hierin wordt een onderzoek meegenomen naar vermeende radio-activiteit van de af te voeren grond. Afhankelijk van de aanmeldingsprocedure bij het bevoegd gezag is de verwachting dat begin volgende week kan worden gestart met het per schip afvoeren van de vervuilde grond. Het afvoeren neemt circa een week in beslag.

Buurtbewoners en omwonenden klaagden tijdens een vorige week gehouden voorlichtingsbijeenkomst over overlast en hinder. Op het terrein aan de Zuidkade, waar voorheen houthandel Alblas was gevestigd, ontwikkelt de Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF circa 180 woningen en appartementen. Ter voorbereiding op de toekomstige bouwactiviteiten heeft sanering van het terrein plaatsgevonden door het afgraven van de grond. Hoewel met afdekken van de grond voldoende maatregelen zijn genomen om overlast voor de buurt te voorkomen, zal de grond nu versneld worden afgevoerd.

Overleg gemeente
Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF zal verder overleg voeren met de Gemeente over de wijze waarop zij de hinder en overlast voor de omgeving tot een minimum kan beperken. Dit betreft met name de route van het werkverkeer over de Zuidkade. De ontwikkelingscombinatie Alblas laat weten dat zij alle individuele gevallen van schade zorgvuldig onderzoekt en in behandeling zal nemen.