Politie Zeeland


---

1262-2010 Woninginbraak Sint Maartensdijk
In een woning aan de Provincialeweg in Sint Maartensdijk is afgelopen maandag ingebroken.
De bewoner verliet zijn huis omstreeks 9.45 uur. Toen hij rond 10.15 uur terugkwam, zag hij een auto bij zijn woning staan en vervolgens wegrijden. Daarna zag hij dat zijn voordeur open stond. Er bleek een geldbedrag ter waarde van enkele tientallen euro's en diverse goederen te zijn weggenomen.

1263-2010 Koperdief op heterdaad betrapt
Dinsdagmiddag is een 21-jarige man uit Goes aangehouden voor diefstal van koper.
In een slooppand aan de Klaproosstraat in Goes had de man koperen leidingen losgeknipt om mee te nemen. Hij werd echter op heterdaad betrapt door een burger die de politie belde. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau.

1264-2010 Rijbewijs kwijt na bedreiging en gevaarlijk rijgedrag
Het rijbewijs van een 19-jarige Terneuzenaar is dinsdagmiddag ingenomen na een gevaarlijke achtervolging op de Tractaatweg in Axel.
De 19-jarige man reed omstreeks 16.30 uur achter een personenwagen op de Tractaatweg toen deze remde voor een groen stoplicht. De Terneuzenaar was hier niet van gediend en probeerde diverse malen de personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit de gemeente Sluis, voor hem in te halen terwijl dat op deze weg niet toegestaan is. Uiteindelijk maakte hij een gevaarlijke inhaalmanouvre waarbij hij de personenwagen afsneed. Deze moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen.

Toen beide auto's bij een volgend stoplicht aankwamen, pakte de 19-jarige Terneuzenaar een hark uit zijn auto en sloeg hierbij op het dak van de personenwagen. Deze reed weg van de Terneuzenaar om aan hem te ontkomen, maar de Terneuzenaar zette de achtervolging in.

De bijrijder van de personenwagen, een 34-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, belde de politie tijdens deze achtervolging. Toen de politie ter plaatse kwam, reed de Terneuzenaar er met hoge snelheden vandoor. Uiteindelijk is de man in Axel aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar zijn rijbewijs is ingenomen.





Politie Zeeland