Motivatie, het verschil tussen winnen of verliezen


TWELLO, 20100706 -- Motivatie, het verschil tussen winst of verlies. J-a-n professional coaching start per 15 juli 2010 speciaal voor het Midden en Kleinbedrijf (MKB) een professional coaching en motivatie programma, genaamd Coach van de Zaak. MKB bedrijven zijn doorgaans kwetsbaar als het gaat op de beschikbare capaciteit van vakmensen en het afbreukrisico bij veranderingen, demotivatie en stress. MKB bedrijven hebben veelal geen eigen inzet van experts o.a. op het gebied van coaching en team building. Het programma Coach van de Zaak omvat alles wat te maken heeft met een duurzame samenhang tussen zakelijke strategie, pure winst en persoonlijke motivatie.

Het motiveren en boeien van werknemers voor de Zaak is geen sinecure. Motiveren en boeien van werknemers biedt zeer veel voordelen, maar het proces is moeilijk te managen en begrijpen. Veranderingen door o.a. technologie, markt, cultuur, werkomgeving zijn allen sterk van invloed op het prestatieniveau en de motivatie van werknemers. Als een van uw beste medewerkers geen hart meer heeft voor de Zaak dan kost dat de onderneming geld, continuïteit en waardeverlies. Hoewel er de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de oorzaken van demotivatie en werkstress verschijnselen, zijn er nog weinig preventieve oplossingen voor ingezet.

Demotivatie en stress uiten zich merkbaar op de werkvloer. Hoe? De collega's in kwestie zijn minder geïnteresseerd en kunnen zich moeilijk concentreren. Collega's met zelfs burn-out verschijnselen hebben een laag zelfbeeld, zijn cynisch en vinden dat ze slecht presteren. Ongemotiveerde collega's zijn vaker ziek thuis. Hoe langer dat ziekteverlof duurt, hoe moeilijker het wordt om weer gemotiveerd aan het werk te gaan. Om medewerkers te motiveren en boeien voor de zaak is goede communicatie, professionele coaching en teambuilding een voorwaarde.

Winnen is duurzaam ondernemen, het levert direct pure winst op. Hoe? Simpel door het inzetten van uw eigen ervaren Coach van de Zaak. Een Coach van de Zaak is een bijzonder effectieve en een kostenefficiënte oplossing. Het levert u en uw werknemers meer op dan welke andere vorm van primaire of secundaire arbeidsvoorwaarden dan ook. De Coach van de Zaak, is er altijd voor hem of haar als het er echt toe doet. J-a-n, Coach van de Zaak, is een heuse motivator met als doel het behalen van pure winst door medewerkers met een groot hart voor de Zaak.

Jan Werkhoven, professional coach. Meer informatie over Coach van de Zaak: www.j-a-n.nl.